שמירה על הנקה בעקבות ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירה על הנקה בעקבות ניתוח
    אירנה
    02/09/2010

שלום וברכה,

בעוד כשבועיים אני עתידה לעבור ניתוח לכריתת כיס המרה תחת הרדמה מלאה. אצטרך להיעדר מהבית יומיים. הבן שלי בן חודש כיום ואני מניקה אותו הנקה מלאה.
    לי מספר שאלות:
    כיצד לא לפגוע בהנקה בעקבות ההיעדרות והניתוח?
    מתי ניתן להניק אחרי הרדמה מלאה?
    האם אוכל להניק בתקופת ההתאוששות כאשר אצטרך ליטול הרבה משככי כאבים?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הי אירנה,

הדס חבקין
    02/09/2010

ישנם שני דברים שצריך לעשות- קודם כל לדאוג שיהיה לתינוק חלב שאוב לזמן שבו תעדרי מהבית ודבר שני לדאוג לפנוי החלב בזמן שאת מתאוששת.
    אז כדאי כבר עכשיו להתחיל ולשאוב פעם-פעמיים ביום ולהקפיא על מנת שיהיו לתינוקך מנות לזמן שתעדרי. כאשר תהיי בבי"ח עלייך להמשיך ולשאוב באותה התדירות שבה התינוק יונק על מנת שרצף ההנקה ימשך וחשוב מזה- שלא יווצר גודש מחוסר פינוי השד.
    את השאלות לגבי ההרדמה הייתי שואלת מרדים- לפחות לשאול באילו חומרים ישתמשו על מנת להרדים אותך ואז תוכלי לפנות למרכז מידע תרופתי ולברר.
    בנוסף-כדאי לברר אילו משככי כאב מומלצים, ניתנים במחלקה ולברר גם עליהם במרכז תרופות אסף הרופא-089779309 , הם מאד אדיבים והשירות עולה 20 ש"ח בכרטיס אשראי.
    בהצלחה
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו