גודש נוראי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גודש נוראי
    דידיק
    10/09/2010

שלום רב
    התינוקת שלי בת 3 חודשים. בערך בגיל חודשיים וחצי היא הפסיקה לעלות במשקל. היינו אצל הרופאה בין היתר והיא שאלה האם יש לי מספיק חלב. אני נלחצתי משום שהשד החל לחוש רך מאוד בהשוואה הלתחלה.
    נפגשתי עם יועצת הנקה שאמרה לי לשאוב לאחר כל ארוחה במשך 10 דקות ולקחת 9 כדורי חילבה ביום. התוצאה היא גודש נוראי בשני השדיים. התינוקת בכלל לא מצליחה לסיים את הכל ולא זקוקה לכל החלב.
    אני מנסה להמנע משימוש במשאבה ומנסה לסחוט את החלב. לא יודעת כבר מה לעשות
    כמה זמן זה יקח עד שהגוף יביםן שהוא צריך לייצר פחות חלב?
    האם שימוש בעלי כרוב עושה פעולה דומה למשאבה? משום שאם כן, זה כאילו מאותת לשד שיש צורך בחלב ואז בעצם לא פתרתי את הבעייה.
    מה עליי לעשות?דידיק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גודש נוראי

הוספת תגובה

• שלום דידיק

שרית פאר
    10/09/2010

ממה שכתבת אני מבינה שתוך שבועיים הגעת ממצב שאין חלב (2 צדדים מרוקנים והתינוקת עדיין רעבה?) למצב של גודש ועודף חלב?
    אם זה המצב (נשמע לי תהליך מהיר מידי וקיצוני מידי) קודם כל ממליצה להפסיק עם השאיבות, להפסיק עם החילבה ולהניק מצד אחד עד שרוקנה אותו לפני שאת מציעה צד שני.
    לגבי הגודש אפשר לשים קומפרסים קפואים על השד (קרח או כל דבר אחר מהמקפיא עטוף בחיתול בד בכדי למנוע כווית קור) לאחר ההנקה בכדי להוריד את הקצב ייצור.

בכל מקרה ממליצה לחזור ליועצת הנקה שהיתה אצלך ולהתייעץ איתה, מכיוון שהיתה וראתה את ההנקה והחיבור ותוכל לתת לך את ההמלצה הכי מדוייקת.

שנה טובה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו