מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת 10 ימיםצביה11/09/2010
שלום רב ושנה טובה,
התינוקת שלי בת 10 ימים. חוץ מגודש שנוצר לי ביום הרביעי שפתרתי ע"י קומפרסים חמים ושאיבה ידנית נכון לעכשיו השד מלא אך לא נוצר גודש שממנו אני נורא חוששת. התינוקת יונקת ביום כל שעתיים-שלוש בערך ניצמדת לשד כ 15-20 דקות ואני נותנת לה אחרי הגראפס גם צד שני והיא יונקת עוד כ 7 דקות ולפעמים לא מעוניינת אז אני משכיבה אותה. יש לי מספר שאלות: 1. לאחר המיקלחת בערב היא יונקת ונירדמת ומסוגלת לישון ברצף מעל 5 שעות אך בגלל הפחד לגודש אני שמה לי שעון מעורר לאמצע הלילה ומעירה אותה כדי שתינק. האם יש צורך לעשות זאת? או שפשוט לישון ולחכות שתיתעורר ותבקש...
2. אתמול שמתי לב שנוצרה לה שלפוחית על השפה העליונה, והבנתי כי זה קורה כאשר האחיזה לא טובה של הפיטמה אך אני לא סובלת מכאבים או סדקים והיא יונקת יפה. ממה יכולה להיות השלפוחית והאים צריך לטפל בה בצורה כלשהיא?
3. האם שינה ללא חזייה יכולה לגרום לגודש? לפעמים פשוט בא לי להישתחרר מחזיית ההנקה הזאת....
תודה מראש וחג שמח!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי צביה
הדס חבקין11/09/2010קודם כל מזל טוב.
גודש הוא תופעה הנגרמת עקב חוסר פינוי נכון של השד. הפיתרון לגודש הוא קודם כל מניעתו ע"י הנקה נכונה ואם הוא נגרם- שימוש בפדים קפואים והנקה מרובה. שאיבה רק גורמת לגוף להבין שצריך לייצר יותר חלב.
נשמע שיש בעיה אם החיבור אך בגלל שאת קרובה ללידה ויש לך שפע של חלב התינוקת מקבלת את מה שהיא צריכה. אני ממליצה לך בחום להתייעץ עם יועצת/ מדריכת הנקה בטיפת חלב או באופן פרטי על מנת לנהל את ההנקה כראוי.
בנוגע לחזיה- אם נוח לך בלי, את בהחלט יכולה לוותר על החזיה.
לא כדאי להעיר את התינוקת בלילה רק כי את מפחדת מגודש, אם תתמלאי יתר על המידה, זה יכאב ואת תתעוררי לבד, בלי שעון. אם היא ישנה 5 שעות ברצף, תשני גם ואל תגלי לאף אחד...
בהצלחה ושנה טובה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלה נוספת
צביה11/09/2010ביומיים האחרונים לאחר שהיא ישנה היא מתעוררת וישר יונקת כ 15 שעה על צד אחד ונירדמת עליי, אני מרימה אותה וכאשר היא מתעוררת עלהכתף שלי היא מתחילה לבכות, אני מנסה להוציא לה גראפס אך הוא לא יוצא והיא ממשיכה ממש לצרוח, אני שמה אותה שוב על החזה בכדי שתינק, היא תופסת את הפיטמה יונקת מספר שניות ואז מתחילה לבכות שוב תוך כדי יניקה וממש מתנגדת לינוק ואני מוציאה את השד מהפה שלה והוא מלא חלב. מרימה אותה לגראפס שוב והיא ממשיכה לצרוח, הדבר היחיד שעוזר זה ללכת איתה הלוך ושוב ולנענע אותה ואז שוב לשים על השד ושוב ללכת עד שנירגעת. מה יכולה להיות הסיבה לכך? יש לציין כי לא מוציאה גראפס כמעט אף פעם ביומיים האחרונים, רק כאשר נירדמת ואז מתעוררת לאחר מספר שעות היא עושה את הגראפס שלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)