חשיפה לחומרים מסוכנים בהנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיפה לחומרים מסוכנים בהנקה
    קרן
    17/09/2010

שלום רב

אני עובדת במפעל כמהנדסת כימית ובמסגרת עבודתי אני חשופה (חשופה כלומר נושמת אדים) לחומרים מסוכנים כגון: אמוניה, ניקל סולפורמט, חומצה בורית, ניקל כלוריד, חומצה פוספוריט, NMP, IPA, HCL.
    מרבית הזמן איני נמצאת בחדר הנקי (מעבדה) אך לאחרונה אני נאלצת להיחשף יותר לחומרים אלו, זמן החשיפה הוא קצר מס' דקות בודדות לכל היותר ביום וכמובן שאני נוקטת באמצעי הגנה כגון: חלוק,שתי כפפות, משקפים והעבודה היא במנדף. כמו כן לעיתים יוצא לי להיכנס למחסן שם גם אני נחשפת לחומרים לשניות אחדות אך ללא מנדף.

בנוסף לעבודתי אני גם אמא צעירה לילדה מקסימה בת חצי שנה שאותה אני מניקה, ושנינו מאד רוצות להמשיך בכך. איני רוצה להפסיק להניק אך אני חוששת שעצם זה שיוצא לי לנשום בעבודתי אדים רעילים עלול לסכן אותה.

מס שאלות:
    האם יכולה להמשיך להניק או שרב ההפסד על התועלת?
    אם אני צריכה להפסיק להניק האם אני צריכה להפסיק באופן מידי או אפשר באופן הדרגתי (הילדה קצת מתקשה לאכול כרגע דברים אחרים)?

בברכה
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הי קרן,

הדס חבקין
    19/09/2010

בנוגע לחומרים איתם את עובדת הייתי מתייעצת עם המרכז לתרופות והנקה - בבי"ח אסף הרופא-089779309 או עם המרכז לחומרים טרטוגניים אני חושבת שבבי"ח רמב"ם.
    קודם תבררי אם את חייבת להפסיק ואחרי זה נראה איך ממשיכים... כעיקרון, אם יש הנחיה להפסיק תצטרכי לעבור לפורמולות +אוכל מוצק.
    שיהיה בהצלחה,
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו