כמה שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות
    kiki
    24/09/2010

היי
    ילדה ראשונה בת 3 שבועות עם הנקה מלאה.. ויש לי כמה שאלות:
    1. בשבוע האחרון התחלנו עם מוצץ ונראה לי שמאז היא פותחת פה קטן יותר... אני יודעת איך התנוחה צריכה להיות, פטמה לאף, סנטר לציצי וכו כדי לפתוח לה את הפה, אך נראה לי שזה לא מספיק והייתי רוצה לגרום לה לפתוח פה גדול יותר כך שבעצם חלק גדול יותר של העטרה יכנס לפה. האמת שלא משנה איך אני מחברת אותה (לפעמים גם עם פה לא ככ פתוח), היא מוצאת את הפתיחה הנוחה לה והקבועה, שכאמור, בשבוע האחרון נראת לי קטנה יותר. והאם אני אמורה להרגיש כל יניקה שלה או שבאיזשהו שלב כבר לא מרגישים? כי אני לא מבינה איך אפשר להרדם בזמן ההנקה כי אני ממש מרגישה כל שאיבה...

2. בזמן החיבור היד העליונה שלה מתקרבת לפנים שלה וזה מפריע לי לראות ולחבר אותה ובנוסף, מכאיב לי כי היא נוגעת בפטמה עם היד. ניסיתי לשים על זה חיתול בד אבל נראה לי שזה ממש מפריע לה ומלחיץ אותה וזה לא ממש עובד... מה לעשות עם היד הזאת??

3. בעקבות אי פתיחת הפה, כנראה, כואבות לי קצת הפטמות, גם בזמן הנקה, אבל הבעייה העיקרית שאני לא יכולה ששום דבר יבוא במגע עם הפטמה (חוץ מבהנקה עצמה). ז"א שכואב לי לשים חזייה או כיסוי אחר כי הפטמה, שבימים האחרונים הפכה בולטת יותר, נמעכת והפכה רגישה הרבה יותר. רפידות ההנקה עוזרות קצת, אבל לא ממש והן גם משאירות לי סיבים קטנים על הפטמה. בקיצור, יש משהו שאפשר לשים על החזה שיבלוט מעל הפטמה ולא יגע בה ויהיה מספיק קשיח כדי שהחולצה או החזיה לא ימעכו אותו אל הפטמה?

יצא ארוך... תודה לכל מי שינסה לעזור.
    חג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• שלום קיקי

שרית פאר
    25/09/2010

מזל טוב.
    1. בהחלט מוצץ יכול לגרום לפתיחה קטנה של הפה, מה שעוזר לפתיחת פה זה להביא את התינוקת אליך ולחבר אותה אל השד ולא לנסות להכניס את הפיטמה אל פיה.
    את היניקה מרגישים - תחושה של ואקום ושאיבה, אם את מרגישה צביטות זה אומר שהיא לא תופסת טוב, לגבי תחושת היניקה זה אישי - כל אחת עם הרגישות שלה בכל מקרה גם אם את מאד רגישה זה יורד עם הזמן.

2.טריק מאד טוב ליד זה להלביש לה מכנסיים ולשים את היד בתוך המכנס ולאחר החיבור אפשר להוציא.

3. מה שאת מתארת מדליק נורה אדומה ואומר - התינוקת לא מחוברת טוב מה שמשפיע על אורך ההנקה, התינוקת לא רגועה, מתעוררת לעיתים תכופות - לתחושה הזו יש פתרון והיא נקראת קונכיית הנקה (מוצר נהדר של חברת מדלה).
    הקונכייה תעזור לך אך לא תפתור את הבעיה, ממליצה להיוועץ עם יועצת הנקה בדחיפות.

שבת שלום וחג שמייח
    שרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו