מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיצד יודעים שהתינוק שבעירושלמית01/10/2010
שלום רב,
ילדתי בשעה טובה לפני כשלושה שבועות. מאז אני רק מניקה ומדי פעם מנסה לשאוב
הבייבי שלי יונק כשעה! בכל פעם ועדיין מחפש אחרי זה למצוץ עוד... כשאני נותנת לו מוצץ הוא ממשיך להיות לא רגוע ולחפש לינוק.
בפעם האחרונה שאבתי ארוחה שלמה משד אחד הצלחתי לשאוב 100 מ"ל ובשני רק כ-30 - איך משווים את הצדדים? כיצד אני יודעת שהתינוק שבע ורק מחפש להירגע עם מוצץ לפעמים לוקח לו להירגע שעתיים שבסופם הוא נרדם ל-5 שעות בערך.
האם זה נכון שכאשר תינוק פולט - הוא למעשה פולט שאריות מה גם שהפליטות שלו הן גביניות ולא ממש חלב
כמה אמור לינוק תינוק בן שלושה שבועות יש לציין שמשקלו כ-4.5 קילו?
תודה על העצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד יודעים שהתינוק שבע - תגובה
הדס חבקין05/10/2010הי דגנית,
קודם כל -מזל טוב!
1.הגיוני שתינוק כל כך קטן ירצה להיות על השד זמן ממושך, הוא הרי בא מהרחם ושם הוא קיבל את כל צרכיו 24 שעות ברציפות... בשלב זה לא הייתי ממליצה על שימוש במוצץ כאשר התינוק לא רגוע ומחפש לינוק- יש לתת לו לינוק ולא להמתין שעתיים "שירגע"...
2.אני יודעת שזה תובעני אך זה כך ב6-8 שבועות הראשונים ולאחר מכן מתאזן ומסתדר.
100CC.3. שאוב זה המון!! תינוק אוכל בערך 60CC בארוחה והארוחות הן די צפופות..
שאיבה איננה אינדיקציה לכמות בשד, התינוק בעצמו מוציא את מה שהוא צריך...
לאיזו מטרה את שואבת?
4. כאשר תינוק בריא פולט אנחנו קוראים לזה- "הסכם עודפים " עם הסביבה ואין מה לדאוג כל עוד עולה במשקל באופן תקין.
שיהיה בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ירושלמית06/10/2010הדס שלום רב,
קודם כל תודה רבה על התשובות
יש לי מס' שאלות נוספות...
אני מנסה לשאוב מאחר ואני צריכה לחזור ללימודים ומעדיפה שיתנו לו בקבוק עם חלב אם מאשר תמ"ל אבל אני נתקלת בקשיים...
קודם כל הכמות לא ממש גדולה כך שכדי להגיע למנה אחת של חלב שאוב אני נדרשת לפעמיים-שלוש שאיבות...
1. מתי כדי לשאוב? אחרי האוכל? לפני האוכל? של התינוק.
2. האם ניתן לאחד בין כמויות משאיבות שונות?
3. כמה זמן נשמר חלב אם במקרר?
4. מה עדיף מקרר או מקפיא?
5. איך מחממים את החלב? לאיזו טמפרטורה
6. איך נוצר החלב? אם אני שואבת האם כשהתינוק יתעורר לאחר שעה יהיה לו מספיק חלב עבור הארוחה שלו?
7. האם זה נכון שמוצרי חלב בהנקה עלולים לגרום לגזים לתינוק ולחוסר נוחות מצידו?
8. האם כדאי לקלח את התינוק לפני ההנקה או שניתן גם לאחר ההנקה?
9. מה לגבי החלפת חיתול לפני הנקה או אחרי?
אודה על תשובותיך
אם טרייה שמחפשת תשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה...
ירושלמית06/10/2010האם ניתן להקפיא חלב לאחר שנשמר במקרר מספר ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה... - תגובה
הדס חבקין06/10/2010לא...ניתן להקפיא תוך 24 שעות מהשאיבה.
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
הדס חבקין06/10/2010ירושלמית יקרה,
1. כדאי לשאוב כל יום בשעה קבועה (בד"כ בבוקר) , ולאחסן במקפיא (נשמר לחודשיים) בשקיות של 60-70CC. בכל מקרה, כשתצאי ללימודים תצטרכי לשאוב גם שם ואז תוכלי לחדש את המלאי בכל יום לימוד. אל דאגה, השאיבה היא מיומנות נרכשת , ככל שתתאמני יצא יותר.
2. ניתן לאחד חלב משאיבת שונות באותו היום כאשר השאיבה השניה מקוררת לטמפ' של המנה שבמקרר.
3. חלב אם במקרר נשמר ל7-8 ימים.
4. תלוי למה?
5.חלב קפוא רצוי להוציא מס' שעות לפני השימוש למקרר או לטמפ' החדר. החימום יעשה בכלי עם מים חמים עד לטמפ' של 37 מע'- טמפ' גוף.
6. לעולם לא יחסר לתינוק חלב רק מכיוון שאימו שאבה קודם, אולי תהיה הנקה יותר ארוכה מיותר "צדדים".
7. נכון ולא נכון- את יכולה לאכול ולשתות הכל ואם את מבחינה כי התינוק מגיב למשהו תנסי להוריד משהו מהתפריט (לדוגמא מוצרי חלב) , אם יש שיפור אז זה זה אם לא אז משהו אחר. ב
8. כדאי לקלח ולהחליף לתינוק לפני ההנקה בכדי שלא יפלוט אך כל מקרה לגופו, אם התינוק מאד רעב לפני המקלחת, תתני לו..
כל טוב ובהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ירושלמית12/10/2010תודה רבה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)