מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקהאוקסנה09/10/2010
שלום,
בשעה טובה ילדתי לפני 5 ימים. בבית חולים לא הנקתי כי מאוד כאב לי ולא התדרתי עם זה, האכלתי אותו בבקבוק של סימילק, הוא היה פולט אבל אמרו לי שזה לא נורא. אחרי שחזרנו הביתה קנינו גם סימילק ובלילה הראשון הבאתי לו ונהיו לו מלא גאזים, חוסר שקט לנו ולו, כל הלילה בכי ולא ידעתי כבר מה לעשות עם עצמי עד שנתתי לו שד והוא התחיל לינוק ואחרי כמה שניות נרגע וינק בערך רבע שעה ונרדם. מאז אני מניקה.
השאלה שלי היא האם זה נורמלי שיש לי רגישות וכאב בפיטמות ברגע שהוא מתחיל את היניקה זה מאוד כואב לי אבל אני מתרגלת לכאב?
האם יש מישחה נגד הכאב?
ושאלה אחרונה, האם אני יכולה במקביל גם לשאוב? כי יהיו ימים שלא יהיה בבית ואני לא רוצה שיביאו לו סימילק שוב, לא יכול להיות מצב של בילבול פטמות?
מצטערת על השאלות ועל האורך פשוט אני דיי אובדת עצות ואיני יודעת למי לפנות.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מקצועית אבל מניסיוני הקצר...
עמית09/10/2010לי ההנקה זרמה בהתחלה ואחרי יומיים-שלושה התחילו הכאבים. השתמשתי במשחת לנסינו (שלפי מה שזכור לי לא צריך לשטוף לפני הנקה - אבל תבדקי מה רשום באריזה).
הבחור שלי לא עשה בעיות במעברים בין בקבוק (מסוגים שונים) של תמ"ל, חלב שאוב וישירות מהציצי. אצל חברה שלי הילדה כן עשתה בעיות לחזור לציצי אחרי שהיה ךה קל ונוח בבקבוק והיה מאמץ של כמה ימים להרגיל אותה מחדש לציצי. אז זה מאוד תלוי בסבלנות שלך ובאופי של הילד.
והמלצה - עכשיו כשאת בבית תפני לטיפת חלב הקרובה ותבקשי ייעוץ הנקה. האחיות יוכלו לראות איך את מניקה, אולי התנוחה או האחיזה של הילד גורמים לך לכאבים.
המון בהצלחה!
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך עמית
אוקסנה09/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה - תגובה
שרית פאר10/10/2010דבר ראשון מזל טוב!
יכולה להיות רגישות בפיטמה, אך במידה ואת מרגישה צביטות לאורך ההנקה והפיטמה יוצאת מעוכה זה סימן שהתינוק תופס לא טוב וזה יכול להשפיע על אורך ההנקה, על כך שהתינוק לא רגוע ומתעורר לעיתים קרובות ובטווח הארוך יכול לגרום לבעיות נוספות.
ישנן שתי משחות מומלצות למריחה על הפיטמה בכדי לעזור לה הלהתרפא ולהוריד מעט את הרגישות - פיורולן של חברת מדלה ולנסינו.
בהחלט ניתן גם לשאוב, לא מומלץ מוצץ או בקבוק בחודש הראשון בכדי למנוע בלבול פטמות שעלול להיווצר.
ממליצה לך במקום להשתגע לקחת יועצת הנקה, אם את חברה בקופת חולים כללית מושלם יש להן סיבסוד יפה.
בהצלחה בהמשך
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)