מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יניקה עצבניתנועה10/10/2010
בוקר טוב, הבן שלי בן 6 שבועות. נולד במשקל 2350, ועלה עד כה כמעט 2 ק"ג. כמה קטן- ככה רעבתן... ופה הבעיה העיקרית. הוא מגיע להנקה הרבה פעמים מאוד רעב, ואחרי שלוק אחד או שניים, בהם הוא מוצף בכמויות בלתי נדלות של חלב, הוא מתחיל להתעצבן ולבכות. כתוצאה מכך הוא בולע הרבה אוויר ואז מתקשה לינוק בגלל גרעפס. אני נאלצת להפסיק את ההנקה, להוציא לו גרעפס, שכמובן מלווה גם הוא בעצבים כי הוא רוצה להמשיך לינוק, וחוזר חלילה. ההנקה נראית כך- אכילה עצבנית- ניסיון להוצאת גרעפס, חזרה ליניקה עצבנית, שוב הוצאת גרעפס וכו'. התופעה הזו לא קורית כל הנקה, אך מתרחשת מספיק פעמים ומתסכלת את שנינו. כאמור- אין בעיה של מחסור בחלב והוא מקבל מספיק אוכל, אבל יש פעמים שההנקה נמשכת זמן רב ומלווה בתסכול של שנינו, ואני לא יודעת איך לקטוע את מעגל ה"קסמים" הזה.
התופעה לא מתרחשת כשהוא מקבל חלב שאוב מבקבוק, אבל אני מעדיפה לצמצם למינימום את השאיבות (כרגע מקבל בקבוק שאוב אחד בלבד, ואשמח לשמור זאת כך).
תודה מראש על העצות הטובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יניקה עצבנית - תגובה
שרית פאר10/10/2010שלום נועה,
התשובה נמצאת בגוף השאלה.
כתבת כי הרבה פעמים הוא מגיע מאד רעב ולכן זה קורה, השאלה היא למה אתם מגיעים למצב הזה?
מומלץ לזהות את סימני הרעב, להניק ורק אח"כ לחתל אם זה מה שמעכב את ההנקה.
עוד דרך הינה להוציא מעט חלב או עם היד או עם משאבה - ממש שאיבה קצרה של כשתי דקות בכדי להוריד את העומס.
המשך שבוע טוב
שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)