חזרה להנקה- מבקשת תשובה מהירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה להנקה- מבקשת תשובה מהירה
    אמא
    10/10/2010

בתי המקסימה בת חודש ושבועיים, עד לפני שבוע וחצי הנקתי הנקה מלאה. אלא

שיום אחד השדיים נראו לי מרוקנים וטעיתי לחשוב שחסר לי חלב. בגלל חוסר ביטחון ולחץ שמא בתי לא אוכלת מספיק, הפסקתי את ההנקה והתחלתי לתת לה תמ"ל. צברתי גודש והייתי נותנת לה ומגדילה במקביל את כמות הבקבוקים עד אשר השדיים ירדו לגמרי. בעקבות גלישה גיליתי שכדורי חילבה מסייעים , רכשתי והחלב התמלא במקצת , אולם המשכתי עם הבקבוקים.

מכוון שיש לי בת נוספת והיו חגים, היה קשה לי לבצע הנקה ושאיבות לשם הגדלת ייצור החלב. היום יש לי יותר זמן

השאלה היא. האם באמצעות, נטילת כדורי חילבה והנקה לפני נתינת בקבוק יש סיכוי שיחזור לי החלב

היום שאבתי והצלחתי באמצעות שני השדיים להגיע לכמות יפה של חלב לפחות 100 ומעלה. הפסקתי אחר 7-5-3 .

האם עלי גם לשאוב אחרי כל הנקה כדי להגדיל?

מתי ניתן כבר להפסיק עם הבקבוקים לגמרי ולראות חלב, האם יש סיכוי

אני מרגישה שהשדיים לא מתמלאים לי וזה מתסכל

אמנם היא ניזונה מבקבוק אבל אני רוצה לתת לה הנקה כדי למלא האם די בהנקה או שאני צריכה גם לשאוב אחרי כל הנקה לפני תמ"ל

אודה לך על תשובה

אני רוצה לחזור להנקה מלאה למרות שהיא התרגלה כבר לבקבוק

אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך

אמא
    12/10/2010

היום, ניסיתי לשאוב ובשד אחד כמעט ולא היה זרם ויצא ממש מעט פשוט לא להאמין ובצד ימין זרם יותר חזק וגם מעט מאוד
    כנראה שהם לא מתמלאים
    האם עדיין יש סיכוי להציל
    יש לציין שאני נותנת לה סימילאק אבל נותנת לה לקנח עם השד וזה ממש מעט
    בנוסף אני אדאג לשאוב אחרי כל ארוחה של הבת גם אם לא ינקה
    אני מאוד רוצה להציל את המצב וצר לי שאני נאלצת לתת לה סימילאק (אוכל תעשייתי)
    אני די כועסת על עצמי שמהרתי לעשות שיקולים לא נכונים אולי בגלל פחד או חוסר ביטחון
    אני לוקחת תוספים ולא רואה שיפור להיפך אני רואה שלא מתמלא
    אני אנסה לשאוב כל הזדמנות אולי זה יעלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה להנקה- מבקשת תשובה מהירה - תגובה

שרית פאר
    15/10/2010

שלום אמא,
    נראה שקצת התבלגן ל ההנקה, בואי נעשה סדר.
    במידה ואת מעוניינת לחזור להנקה מלאה המלצתי היא:
    כל ארוחה מתחילה בהנקה, מניקה צד אחד ולאחר שהיא מסיימת אותו עוברת לצד השני ובמידה וזה לא מספיק לה מוסיפה תמ"ל.
    לאחר ההנקה וכשהתינוקת שבעה ורגועה את יושבת לשאוב 5 דקות מכל צד גם אם לא יוצא (ויש אפשרות טובה מאד שלא יצא כי התינוקת ינקה והייתי מצפה שהיא תיקח את הכל מהשד לפני שתוסיפי תמ"ל), 3 סבבים - סה"כ 15 דקות מכל צד.
    מטרת השאיבה הינה להגביר דרישה מהגוף ולסמן לו שיש צורך ביותר חלב.
    לגבי תוסף להגברת ייצור החלב - אני ממליצה על מוצר שנקרא מור-מילק המכיל בתוכו חילבה בנוסף לעדו 3 צמחים העוזרים מאד בהגברת ייצור החלב.
    חשוב את השאיבה לעשות במשאבה טובה חזקה (לא מומלץ משאבה ידנית במקרה זה) בכדי לעשות את השאיבה יעילה.
    אפשר ללחוץ על החזה תוך כדי שאיבה בכדי להוציא יותר, את החלב שיצא אפשר לשמור בטמפ' החדר עד ל 4 שעות (בחדר ממוזג).

בהצלחה
    שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה IBCLC ומלווה לאחר לידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו