מס' שאלות-מצטערת מראש-יצא קצת ארוך.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מס' שאלות-מצטערת מראש-יצא קצת ארוך.
    Lיצן קטן אחד
    13/10/2010

בתי הקטנטונת בת 6 ימים.ביום השני-השלישי לחייה עוד בבית החולים ניסיתי להניק ובתחילה לא היה משהו.מכיוון שהעניין חשוב לי מאוד אני מנסה לא להתייאש ולהתמיד.אני גם שואב מדי פעם, בעיקר כדי שיהיה לי ללילה, אם ההנקה ל מסתדרת או שנדמה לי שהיא לא שבעה
    היום המצב קצת השתפר-אני חושבת שהיא דווקא יונקת לא רע, אבל יש לי מספר שאלות בעניין:
    1)קורה לא מעט שהיא נרדמת במהלך ההנקה;כלומר היא עוצמת עיניים,אבל אני רואה שהיא ממשיכה לינוק כרגיל (עד שהיא עוזבת לבד) לפי זה שאני רואה שהסנטר שלה עולה ויורד.
    2)יש לי שטח לא קטן בכלל של הילה מסביב לפטמה בשני הצדדים.הבנתי שרצוי שתתפוס כמה שיותר,אבל אני לא חושבת שזה אפשרי..נראה לי כי היא תופסת את הרוב.
    3)הרבה יותר קל לי להניק בצד שמאל. בצד ימין יש לי קצת בעיה עם התנוחה שלה, וניסיתי כל מיני אפשרויו ועדיין לא תמיד מסתדר. יש טיפים לגבי זה?
    4)האם בשלב זה במידה ואני מניקה בלבד-והיא ישנה במהלך היום-עדיין יש להיר אם עברו 3 שעות מההאכלה האחרונה?עד מתי עושים זאת?

תודה רבה מראש!

ת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מס' שאלות-מצטערת מראש-יצא קצת ארוך. - תגובה

הדס חבקין
    13/10/2010

הי שרי,
    קודם כל מזל טוב..
    אופן כללי, ניהול ההנקה בימים הראשונים בנוי על הנקה עפ"י דרישה ולא לפי שעון ועל כן ממליצה לך לא לשאוב בכלל אלא להניק את התינוקת מתי שהיא רוצה כל עוד היא יונקת בין 8-12 פעמים במהלך היממה , עושה 3 פעמים קקי צהוב ולפחות 6 טיטולים עם שתן.
    כדאי גם לשקול אותה , בשלב זה, פעם בשבוע עד שתדעי בעצמך שהכל בסדר..
    אני ממליצה לך בחום להפגש עם מדריכה/ יועצת הנקה על מנת שתעריך את ההנקה -שאלתך לגבי התפיסה והתנוחה בצד ימין יענו טוב יותר בפגישה אישית .
    שיהיה המון הצלחה בהמשך,
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה-אם אפשר עוד כמה שאלות..

Lיצן קטן אחד
    13/10/2010

אם רק אפשר לקבל חוו"ד לגבי עניין ההירדמות שלה בזמן ההנקה?לפי מה שאני יודעת התינוק צריך להיות עירני כשהוא יונק, הלא כן?
    * מה ניתן לעשות עם גודל הטרה מסביב לפטמה?כפי שכתבתי לא נראה לי שזה אפשרי בכלל (במקרה שלי) לתפוס את כל השטח הזה..
    *האם תינוק שיונק חייב לעשות גרעפס אחרי כל יניקה (מכל צד)?כי אצלי היא לא תמיד עושה-לעיתים רק פרק זמן מסוים לאחר ההנקה

ושוב הרבה תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה-אם אפשר עוד כמה שאלות.. - תגובה

הדס חבקין
    13/10/2010

הי שרי,
    רוב התינוקות הצעירים נרדמים בזמן ההנקה -זו פעולה שמעייפת אותם וגם הקירבה לאם מרגיעה ומרדימה..
    בנוגע לשאלה השניה באמת שאין לי אפשרות לתת תשובה אינטליגנטית בלי לראות...
    כל טוב,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו