מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השד כמוצץרחלי19/10/2010
שלום אני אמא לתינוקת כבת חודש ומניקה הנקה מלאה.
עד לפני כשבועיים ההנקה הייתה סדירה מידי 3-4 שעות והתינוקת היתה רגועה בין ההנקות.
במהלך השבועיים האחרונים הילדה פשוט צמודה לשד, יונקת בממוצע כשעה ומיד לאחר כחצי שעה שעה שוב מתעוררת בבכי קורע לב ומחפשת את השד, כל נסיונות להרגיע באמצעות מוסיקה עיסויים בבטן וכדומה אינן מועילות. אפילו נשברתי השבוע ובערב נתתי תוספת של תחליף חלב אב (60 CC) אך זה הרגיע בדיוק ל- 10 דק' ואז נתתי שוב הנקה והיא נרדמה למס' שעות. בחלק מההנקות יש לי תחושה שבחלק מהזמן הילדה כלל אינה יונקת (לא נשמעים קולות בליעה וגם אני איני מרגישה משיכה בחזה ) ובכל זאת כאשר אני מנתקת אותה מהשד היא מתנגדת בוכה ומסרבת להתנתק. אציין כי הילדה מסרבת לקחת מוצץ, מה עושים במקרה זה יש לי הרגשה שאני משמשת לה כמוצץ???? התנהלות זו קשה מאוד במיוחד לאור העובדה שיש לי עוד שני ילדים בבית שזקוקים לטיפולי. (זוהי ילדתי השלישית בילד הראשון נשברתי מהר והפסקתי הנקה אחרי חודש ואילו בילדה השניה שרדתי בגבורה 4 חודשים של הנקה מלאה ועוד כחודש בשילוב תוספת חלב ) אני נורא רוצה להצליח גם הפעם אך כיצד ניתן להרגיל את הילדה לא להשתמש בי כמוצץ??? או האם יעש סוג מסויים של מוצץ שניתן להמליץ עליו???
לעזרתך אודה - ובתודה מראש, רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השד כמוצץ - תגובה
הדס חבקין19/10/2010הי רחלי,
ככל שהאישה יותר קרובה ללידה כך יש בגופה שפע של חלב. כארש עובר זמן מה בין שבועיים לחודש, הכמויות מתחילות להיות מותאמות לכמויות שהתינוק דורש. כאשר החיבור אינו "מושלם" אזי התינוקת יונקת אך לא "מזמינה" מהמפעל את הכמויות להן היא זקוקה. עכשיו , שאלת הבסיס היא האם התינוקת תופסת את השד "כמו שצריך"? אם כואב לך בפטמה בזמן ההנקה ו/או הפטמה יוצאת "מעוכה" אחרי ההנקה -כדאי להתייעץ עם אחות בטיפת חלב או עם יועצת הנקה במפגש.
בנוגע למוצץ- ישנם תינוקות שלא מצליחים לקחת מוצץ , ישנם תינוקות שלא מצליחים להשאיר אותו בפה וחוץ מלהמשיך ולנסות את כל הסוגים (מאמ?, הסרבנים?מגומי פשוט?) ואם לא לוקחת להתנחם בכך שלא תצטרכי לגמול אותה מהמוצץ....
שיהיה בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רחלי20/10/2010הדס תחילה תודה רבה,
הכאבים בפטמה מופיעים בתחילת ההנקה כלומר באחיזה של התינוקת ולאחר יניקה ממושכת (בערך כ- שעה) . אציין פרט נוסף כי חוסר השקט של התינוקת והצורך לינוק בתדירות גדולה יותר מופיע בעיקר בשעות הצהריים . והערב בשעות הבוקר ובלילה היא יחסית רגועה יותר. האם יש קשר בין הזמנים לתפוקת החלב ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
הדס חבקין20/10/2010הי רחלי,
האמת היא שאת מה שאת מתארת ניתן להעריך רק בפגישה כיוון שיכול להיות זמן ביום שהיא רגועה יותר וזמן שהוא קצת יותר מאתגר- דרישה מרובה, גאזים וכו' אז זה יכול להיות נורמלי לחלוטין או כתוצר לוואי של תפיסה לא נכונה .
אני באמת ממליצה בחום לברר בטיפת חלב אם יש שם מישהי שמבינה בהנקה שתוכל לראות אותך ולהעריך את ההנקה. אם לא, שווה , לדעתי, להשקיע בפגישה פרטית ולשמור על ההנקה..
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)