זמני הנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זמני הנקה
    Lיצן קטן אחד
    21/10/2010

בתי בת שבועיים.
    במהלך היום אני מניקה אותה,ובלילה (החל מאתמול)אני נותנת השלמה בתמ"ל.(לפעמים גם בשילוב הנקה).
    השאלה שלי היא כזו:
    אין כמעט פעמים שהיא יונקת יותר מ-10 עד 15 דקות בכל צד.(כמובן שאני לא מודדת זמנים ומגבילה אותה,פשוט שמתי לב לכך) היא מפסיקה,אני מחכה שתעשה גרעפס (היא גם לא תמיד עושה ישר אחרי),ותמיד מציעה את הצד השני. כאשר אני רואה שהיא לא רוצה,אני כמובן לא דוחפת בכוח...
    העניין הוא שאחרי מצב כזה היא יכולה להירדם ל-1/2 שעה-שעה, להתעורר,ולרצות לאכול שוב..
    ממה שאני מבינה,רק אחרי 15 ד' לפחות של יניקה היא אמורה להגיע לאותו "חלב אחורי" המשביע.האם זו יכולה להיות הסיבה שהיא יכולה לאכול שוב גם אחרי פחות משעתיים?
    וכן האם מצב כזה הוא סביר?
    ושאלה נוספת לגבי יציאות-האם נורמלי שביום אחד יהיו 5-6 ולמחרת 3-4, או פחות מכך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זמני הנקה

הוספת תגובה

• זמני הנקה - תגובה

שרית פאר
    23/10/2010

שלום שריתוש,
    בהחלט מה שציינת מאד הגיוני גם לגבי ההנקה וגם לגבי היציאות.
    היציאות מראות לך כי התינוקת שלך אוכלת, צריך להיות צבע של חרדל צהבהב, אם את נתקלת ביציאות ירוקות זה מראה לך כי התינוקת לא מגיעה לחלב האחורי.

לגבי הנקה - האם היא מתנתקת לבד?
    במידה ואת מרגישה שהשד עדיין מלא החזירי אותה לאותו צד שתסיים אותו ותגיע לחלב האחורי.

שבת שלום
    שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה IBCLC ומלווה לאחר לידה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא אכן מתנתקת לבד

Lיצן קטן אחד
    23/10/2010

ואז ממתינה שתעשה גרעפס.
    העניין הוא שאם היא עשתה גרעפס, אני מחזירה אותה לאותו צד שממנו ינקה לפני כן- האם זה נכון לעשות כך?או שכל פעם אחרי שהיא מתנתקת לבד יש להעבירה לצד השני?
    כמו כן יש לי שאלה נוספתף
    נניח ואני מתחילה הנקה ב-15:00. עם הפסקות (ולפעמים החלפת טיטול באמצע) זה יכול להימשך עד שעה 16:00, ואז יכול להיות שב-17:00 היא רעבה שוב..האם זה אומר כי היא לא ינקה מספיק?או שבאמת החלב הספיק להתעכל כ"כ מהר?
    אני כבר ממש מיואשת-בלילה זה פשוט נהיה בלתי אפשרי לקום כל שעה להניק..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא אכן מתנתקת לבד - תגובה

שרית פאר
    23/10/2010

התעוררת לעיתים קרובות בד"כ מסמלת שלא אכלה מספיק.
    נסי להחזיר אותה לאותו צד בכדי לוודא שסיימה בצד זה לפני שאת מעבירה אותה לצד השני.
    הציעי לה צד שני בכל הנקה במיוחד אם מתעוררת לעיתים תכופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה היא

Lיצן קטן אחד
    23/10/2010

איך אני יודעת שהיא שבעה מצד אחד?הרי בכל פעם שאני נותנת לה לינוק מצד מסוים אני מחכה שתתנתק לבד, ואח"כ ממשיכה לתת לה לינוק מאותו הצד..
    באיזה שלב כדאי להעביר אותה לצד השני בכלל?
    ולאור תשובתך שהיא כנראה לא מקבלת מספיק חלב-האם מס' הטיטולים הרטובים/יציאות לא אמור להוות איזשהו מדד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו