מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זמני הנקהLיצן קטן אחד21/10/2010
בתי בת שבועיים.
במהלך היום אני מניקה אותה,ובלילה (החל מאתמול)אני נותנת השלמה בתמ"ל.(לפעמים גם בשילוב הנקה).
השאלה שלי היא כזו:
אין כמעט פעמים שהיא יונקת יותר מ-10 עד 15 דקות בכל צד.(כמובן שאני לא מודדת זמנים ומגבילה אותה,פשוט שמתי לב לכך) היא מפסיקה,אני מחכה שתעשה גרעפס (היא גם לא תמיד עושה ישר אחרי),ותמיד מציעה את הצד השני. כאשר אני רואה שהיא לא רוצה,אני כמובן לא דוחפת בכוח...
העניין הוא שאחרי מצב כזה היא יכולה להירדם ל-1/2 שעה-שעה, להתעורר,ולרצות לאכול שוב..
ממה שאני מבינה,רק אחרי 15 ד' לפחות של יניקה היא אמורה להגיע לאותו "חלב אחורי" המשביע.האם זו יכולה להיות הסיבה שהיא יכולה לאכול שוב גם אחרי פחות משעתיים?
וכן האם מצב כזה הוא סביר?
ושאלה נוספת לגבי יציאות-האם נורמלי שביום אחד יהיו 5-6 ולמחרת 3-4, או פחות מכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמני הנקה - תגובה
שרית פאר23/10/2010שלום שריתוש,
בהחלט מה שציינת מאד הגיוני גם לגבי ההנקה וגם לגבי היציאות.
היציאות מראות לך כי התינוקת שלך אוכלת, צריך להיות צבע של חרדל צהבהב, אם את נתקלת ביציאות ירוקות זה מראה לך כי התינוקת לא מגיעה לחלב האחורי.
לגבי הנקה - האם היא מתנתקת לבד?
במידה ואת מרגישה שהשד עדיין מלא החזירי אותה לאותו צד שתסיים אותו ותגיע לחלב האחורי.
שבת שלום
שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה IBCLC ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא אכן מתנתקת לבד
Lיצן קטן אחד23/10/2010ואז ממתינה שתעשה גרעפס.
העניין הוא שאם היא עשתה גרעפס, אני מחזירה אותה לאותו צד שממנו ינקה לפני כן- האם זה נכון לעשות כך?או שכל פעם אחרי שהיא מתנתקת לבד יש להעבירה לצד השני?
כמו כן יש לי שאלה נוספתף
נניח ואני מתחילה הנקה ב-15:00. עם הפסקות (ולפעמים החלפת טיטול באמצע) זה יכול להימשך עד שעה 16:00, ואז יכול להיות שב-17:00 היא רעבה שוב..האם זה אומר כי היא לא ינקה מספיק?או שבאמת החלב הספיק להתעכל כ"כ מהר?
אני כבר ממש מיואשת-בלילה זה פשוט נהיה בלתי אפשרי לקום כל שעה להניק..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא אכן מתנתקת לבד - תגובה
שרית פאר23/10/2010התעוררת לעיתים קרובות בד"כ מסמלת שלא אכלה מספיק.
נסי להחזיר אותה לאותו צד בכדי לוודא שסיימה בצד זה לפני שאת מעבירה אותה לצד השני.
הציעי לה צד שני בכל הנקה במיוחד אם מתעוררת לעיתים תכופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא
Lיצן קטן אחד23/10/2010איך אני יודעת שהיא שבעה מצד אחד?הרי בכל פעם שאני נותנת לה לינוק מצד מסוים אני מחכה שתתנתק לבד, ואח"כ ממשיכה לתת לה לינוק מאותו הצד..
באיזה שלב כדאי להעביר אותה לצד השני בכלל?
ולאור תשובתך שהיא כנראה לא מקבלת מספיק חלב-האם מס' הטיטולים הרטובים/יציאות לא אמור להוות איזשהו מדד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)