מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה בכמות האכלותעדי23/10/2010
שלום,
ביתי כבת שלושה חודשים.
כיום יונקתי הילדה לא אוכלת רוב שעות היום, כאשר לפני השינה, אווכלת תמ"ל (בערך 120).
בתחילה ההנקה לא עלתה יפה ורוב הפעמים הוספתי תמ"ל.
לאחר מכן, וניסיתי שוב לחזור להנקה אך בגלל שהילדה לא הייתה שקטה במהלך היום, חששתי שהיא רעבה והתחתי לתת לה חלב שאוב בכל ארוחה (אכלה יפה 120 ולעיתים אפילו יותר).
לפני כשבועיים בערך החלטתי לנסות שוב להתבסס על הנקות.
בלילה היא רק יונקת בערך פעמיים (בסביבות השעה 4:00 15 דק' ולעיתים אף יותר ולאחר מכן בסביבות 7:30, 8:00 בבוקר לפחות 10 דק'), אני מצפה שהיא תשוב להיות רעבה ילאחר 3-4 שעות אך היא יונקת לרוב פחות מ-10 דק', לכן את האכלת הבאה אני מנסה שוב לשאוב והיא לא מוכנה לסיים 120 (בקושי 100) האכלה כרוכה בבכי, אי שקט ובעיטות גם כשאני מנסה להניק היא בוכה ומגלה אי שקט (מוצץ היא מקבלת בשמחה.
אני בחשש גדול שהיא לא אוכלת מספיק,היא אוכלת מס' פעמים מועט ביום (בערך 3) ועוד פעמיים בערך בלילה.
אני מעוניינת להמשיך לתת לה חלב אם (מעדיפה להניק אבל אם יש צורך אז גם לשאוב)
במיוחד לאור העובדה שהיא כנראה רגישה לחלב ומקבלת איזומיל.
מה עליי לעשות?????
יש לציין שלאחרונה היא גם יותר פולטת, אומנם לא פליטות גדולות אבל זה דבר חדש.
לעזרתך וייעוצך אודה.
בברכה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בכמות האכלות - תגובה
שרית פאר23/10/2010שלום עדי,
מלבד הכמויות של האכלות האם התינוקת מתפתחת יפה?
האם היא עולה במשקל?
האם יש לך 6 טיטולים עם פיפי? (טיטול מלא וכבד).
האם הקקי צהוב חרדלי?
אכן 5 האכלות ביממה נשמע מעט אך אם כל הסימנים האובייקטיבים מראים לך כי התינוקת שלך מקבלת את התזונה לה היא זקוקה - זה כל מה שאת צריכה.
פליטות יכולות לנבוע מכך שמהפחד שלך שהיא לא אוכלת מספיק את נותנת לה יותר מידי והיא מחזירה לך עודף.
אל תסתכלי על כמויות, הסתכלי על התמונה הגדולה.
שבוע טוב
שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה IBCLC ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)