מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות סרזט והנקה-דחוף!קרן26/11/2007
שלום.
יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי,מאז שהיא נולדה היה לי תמיד המון חלב,לא רק זה אלא שהיה לי גודש נוראי כל הזמן!
העניין הוא שבשבועות האחרונים התחלתי להרגיש ירידה בכמות ונכון להיום לפעמים לפני שאני מניקה אותה אני מרגישה שאני ריקה! היא דווקא רגועה כל היום אבל בזמן ההנקה היא מפסיקה לינוק ובוכה.
שאלתי היא כזאת:
בחיפוש מיקרי באינטרנט ראיתי שאלה של מישהי בנוגע לגלולות למניעת הריון של סרזט(שמיועדות למניקות) והיא טוענת שכמות החלב שלה ירדה מאז שהיא החלה לקחת אותם...
האם זה יכול להיות???אני כבר לוקחת אותם שלוש שבועות וקצת ומאז בערך אני מרגישה שיש לי פחות חלב(זה יורד בהדרגה)
מצטערת על ה"מגילה" היה חשוב לי שלא יחסרו פרטים.
אי אשמח לתשובה מהירה...כי אני מאוד לחוצה מזה.
תודה ענקית(!) מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק להוסיף נקודה קטנה...
קרן26/11/2007בשקילה בטיפת חלב בגיל חודש וחצי היא שקלה 5.120 (היא נולדה 3.180) ובביקור האחרון שהיה לפני כמה ימים שזה בערך 3 שבועות מאז שאני נוטלת את הגלולות היא שקלה 5.700
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לתשובה
ג'ניס זאוסמר27/11/2007קרן,
המשקל בסדר
תמשיכי כמו שהמלצתי ונראה.
תורידי קצת לחץ - גם זה לא מועיל
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרזט והנקה
ג'ניס זאוסמר27/11/2007קרן שלום,
הגלולה שנקראת סרזט אמורה להיות בטוחה ללקיחה בהנקה ולפי כל הספרות היא אף הגלולה המומלצת עכשו.
יחד עם זה יש נשים אשר מדווחות על ירידה בכמות החלב לאחר הלקיחה. רוב הנשים הללו דיווחו גם על ירידה זמנית בלבד.
אני ממליצה להמשיך ולהניק ,אפילו יותר, ולקוות שהדברים יחזרו לקדמתם.
את צריכ לדעת שבשלב הזה של ההנקה את כבר לא אמורה להרגיש מאוד מלאה ובאופן טבעי השד משחרר חלב בקלות יתר והתינוק הרבה יותר יעיל בהוצאת החלב . 2 הדברים האלו מצד אחד מביאים ליניקה שונה מההנקות בתקופה הראשונה ומצד שני המון אמהות לא מודעות לזה והתחושה של פחות מלאות מתפרשת למיעוט חלב.
יניקה לא על פי רצון התינוק ותפיסה לא טובה מספיק עלולים גם לתרום לירידה הזאת.
יתכן ואצלך יש כמה מהגורמים הללו .
כדאי לבדוק שהיא יונקת עם תפיסה כמה שיותר טובה ועמוקה, תניקי אתה הרבה , ויש סיכויים שהמצב ישתנה.
כדאי לגשת לאחות טיפת לשקול אותה - יתכן והיא מסתדרת ואת דואגת סתם.
קימת אפשרות גם להתייעץ עם יועצת הנקה - רשימה באינטרנט.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)