מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם החלב נגמר??? הצילו זה דחוףליטל17/11/2010
הי,
בתי בת תשעה חודשים, עד כה ינקה בלבד בשילוב מוצקים וההנקה זרמה בכיף(מוצקים לא בהתלהבות יתרה). לאחרונה ירדה במשקל ושוקולת רק שבעה ק"ג (היא הייתה מצוננת שבועיים, האם זה קשור?). התחלנו לתת מטרנה לפני יומיים, מתוך כוונה להחליף את הנקת ההרדמה ואולי קצת להשמין אותה, וגם לשחרר אותי קצת (יוצא לי מעט מאוד חלב בשאיבות). ביומיים האחרונים ההנקות מאוד קשות, לחלב לוקח המון זמן (יותר מחמש דקות) להגיע והיא מתייאשת ובוכה. במקום כיף ורוגע זה נהיה סיוט... גם אחרי שהיא יונקת מציצי אחד במקום להירגע היא בוכה עד שמעבירה לציצי השני. אני גם מרגישה שהיא לא יונקת במרץ. ההנקה מאוד חשובה לי ולא הייתי רוצה להפסיק. שתי שאלות:
1. האם יכול להיות שפשוט נגמר לי החלב או שהוא לא מספיק לה מבחינת כמות? אני שותה מספיק ואוכלת רגיל. מה שכן - הייתי מצוננת
2. האם יכול להיות שיש בעיה כי אני נותנת לה את בקבוק המטרנה (ולא האב), ואז היא פשוט מעדיפה אותו על פני הציצי?
3.מה אפשר לעשות כדי לפתור את הבעיה ולהמשיך להניק?
תודה על התשובה, זה חשוב לי מאוד ואני מודאגת, ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם החלב נגמר??? הצילו זה דחוף - תגובה
הדס חבקין21/11/2010הי ליטל,
לגבי הירידה במשקל, זה בהחלט יכול להיות קשור לצינון או לפעילות נמרצת שביתך עושה- זוחלת, עירנית וכיו"ב. בכל מקרה, זה עניין לבירור אצל רופא הילדים.
בנוגע לתנובת החלב- לא ציינת אילו הנקות היא כן מקבלת ממך- בבוקר בלבד? במשך היום? מה השתנה מהבחינה הזאת?
מה שניתן לעשות זה להתחיל לשלב שאיבות (במיוחד בשעות הבוקר) ובכך לסמן לגוף לייצר יותר. יש גם כדורי חילבה ומוצר שנקרא "מור מילק" שיכולים לעזור.
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)