רגישות בפטמות בזמן ההריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות בפטמות בזמן ההריון
    נעמה
    21/11/2010

שלום,
    אני נמצאת בשבוע 34 להריוני, ומתחילתו אני חווה גירוי בפטמות ובשד.

לפני שנכנסתי להריון נטלתי פרילק להפסרת הפרשה מוגברת של פרולקטין (שגרמה לי להפרשת חלב מהפיטמה ולהפסקת ווסת), ואז היה לי גירוי דומה, אך זמני.

מישהי אמרה לי שגם בזמן ההריון ישנו תהליך המעכב את הפרשת החלב לשד, וייתכן שהגירוי נגרם מאותה סיבה כמו בזמן נטילת התרופות. לפי ההיגיון הזה כשהפרולקטין יוכל לחזור "לזרום חופשי" הגירוי ייפסק. האם יש אמת בדבר?

אני קצת מוטרדת מכך משום שכבר עכשיו הגירוי מעיק עליי, ומאוד חשוב לי להניק את התינוקת.

האם יש סיכוי שזה אכן יעבור? האם הסיבה שהיא נתנה תקפה?
    האם ישנה דרך להקל על הגירוי כבר עכשיו? אני משתמשת במשחה של "בייבי טבע", אבל בנתיים לצערי היא לא מקלה על התחושה.

תודה רבה מראש,
    בברכה,
    נעמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רגישות בפטמות בזמן ההריון - תגובה

הדס חבקין
    23/11/2010

הי נעמה,
    דווקא הבעיה של הפרשה מוגברת של פרולקטין בחיים ה"רגילים" מקלה מאד על משק החלב בתקקופת ההנקה..
    בזמן ההריון, במיוחד בסופו , ישנה הפרשה פיזיולוגית של פרולקטין ולכן נראה לי הגיוני שאת חווה תופעות שקשורות לזה. תנסי משחה של מדלה- פיורלין- אולי תעזור?
    בכל מקרה, תבקשי להניק כבר בחדר לידה, וגם בזמן האישפוז בבית החולים!!
    שיהיה בהצלחה ולידה קלה,
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו