מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת 8 ימיםעירית23/11/2010
התינוקת שלי בת 8 ימים נולדה 2.750 יצאה מבית החולים 2.550
יש לי כמה שאלות:
1. יש מצבים שהילדה אוכלת 15-25 דקות ונרדמת ואחרי 5 דקות קמה ורוצה עוד לאיזה 20 דקות נוספות האם זה נורמלי וגם במשך הדקות האלו היא ניראת נורא עייפה אך מתעקשת להמשיך לינוק היא מוצצת שתיים שלוש מציצות נרדמת אני מעירה אותה ושוב חוזר על עצמו 20 דקות ?
2. יש גם מצבים שבהם היא גם יונקת במשך שעה ונראה לי בהתחלה כי היא יונקת בשביל לאכול ואחר כך כמו שכתבתי למעלה וזה מתיש מה אפשר לעשות?
3. האם יש אפשרות בלילות לשאוב כמה דקות לפני שהיא מתעוררת כדי לתת לה מבקבוק שההנקה תהיה יותר מהירה (לתת לי לישון)?
4. מתי אני יכולה להתחיל לשאוב חלב מכיוון שיש לי עוד 3 שבועות 2 מבחנים חשובים שאני העדר מהבית כ16 שעות בערך כל פעם ואני לא רוצה לפגוע בהנקה מתי אני יכולה כבר לשאוב לאחסן בשביל הימים האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 8 ימים - תגובה
הדס חבקין23/11/2010הי עירית,
ראשית, מזל טוב..
בשבועיים הראשונים לחיי תינוק, התינוקת תינק הרבה ובאופן בילתי סדיר וזה תקין. זה קורה משתי סיבות - הראשונה היא הסיבה הפשוטה שהתינוקת הגיעה ממקום חמים, נעים, שיש בו שיליה שמספקת את כל צרכיה 24 שעות ביממה בלי להסתכל על השעון...והשניה היא שהתינוקת צריכה "להזמין" את כמות החלב לה היא זקוקה מה"מפעל" ולכן היא יונקת מתי שהיא רוצה כמה שהיא רוצה...
אם היא נרדמת על השד, אל תעירי אותה, תזרמי איתה ותני לה בפעם הבאה שתתעורר את הצד השני.השבועות הראשונים הם מאד תובעניים וזה קשה, נסי לישון כמה שיותר כאשר התינוקת ישנה, אני בטוחה שאם תבקשי, תקבלי עזרה בכל שאר מטלות הבית ...
בנוגע ללילות, אכן לא פשוט, העניין הוא שאין לזה "תרופת קסם" - תינוקות יונקים ביום ובלילה אבל החדשות הטובות הן שהם גם ישנים המון ולכן, אם תשני כל פעם שהיא ישנה יהיו לך הרבה שעות שינה...
לא יעזור לנסות להתאמץ ולשאוב בלילה, זה סתם יגזול ממך זמן שינה יקר וגם יפחית את יעילות ההנקה של התינוקת.
בנוגע לבחינות- אפשר להתחיל לשאוב בבקרים בערך מגיל שבועיים, כשעה לאחר ההנקה של הבוקר אני ממליצה לך להשיג מיד שרה, גמ"ח , להשכיר מבייבי רותם, משאבה טובה שנקראית לקטינה של מדלה.זאת משאבה חזקה ודו צדדית, תוכל לסייע לך בעניין זה.
סתם שאלה- יש מצב שבאמצע הימים הארוכים האלו יביאו לך את התינוקת להנקה? אפילו לחלק מהיום... בכל מקרה עלי לציין שתצטרכי לשאוב במהלך הימים האאלו כיוון שאם לא זה יהיה מאד מאד כואב!!
וכדאי שיתנו לה את החלב השאוב בבקבוק בעל פטמה איטית כמו מאמ עם פטמה מס'1.
שיהיה בהצלחה, והמון מזל טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עירית23/11/2010לא זה בלתי אפשרי מכיוון שזה רחוק מהבית כשעתיים נסיעה , אני אקח משאבה איתי ובהפסקות אשאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)