עד מתי להניק?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עד מתי להניק?
    תותית
    24/11/2010

שלום, אני אמא לתינוקת בת שנה וחודש, אני מניקה אותה מגיל אפס עד היום הנקה מלאה, כמובן שבנוסף לארוחות מוצקים מלאות שהיא אוכלת:
    כשהיא מתעוררת - הנקה
    ארוחת בוקר- פרי שלם, מנת גבינה ומנת פחמימה
    ארוחת צהריים - מנת בשר, ירק מבושל או טרי ומנת פחמימה
    לפני שנת צהריים- הנקה
    ארוחת ביניים- מעדן
    ארוחת ערב- ירק טרי, פמחימה, מנת גבינה
    לפני שנת לילה- הנקה
    לפעמים אם מתעוררת בלילה - אני מניקה אותה אבל אני מנסה להפסיק לה את ההרגל הנ"ל, היות וכשהייתה קטנה יותר ישנה לילות שלמים אך מאז יציאת השיניים הפסיקה ואז התחלתי להניק גם בלילה החל מגיל 7 חודשים בערך (אבסורד, נכון?)
    אני מנסה בהדרגה להפסיק את ההנקה כי נראה לי שמבחינה רגשית ותלות שלה בי זה הדבר הנכון, האם אני צודקת? אני רוצה לדעת שאני לא עושה טעות היות והתחלתי בהדרגה להפסיק לה הנקה בצהריים, היות וזאת ארוחה שנראית לי לגמרי רגשית כי גם אם סיימה ארוחת צהריים מלאה ואחרי חצי שעה היא תלך לישון עדיין תרצה הנקה ולא נראה לי שמרעב אלא יותר הרגל ותלות מאוד חזקה בי. מהי המלצתכם בנוגע להמשך ההנקה???
    תודה רבה (-:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עד מתי להניק?

הוספת תגובה

• עד מתי להניק? - תגובה

הדס חבקין
    28/11/2010

תותית יקרה,
    כל הנקה שביתך מקבלת זה טוב, אם מיצית את הנקת הצהריים והיא מצליחה ללכת לישון גם בלי-אז זה בסדר, בכלל, כל דבר שתעשי היום זה בסדר- אם טוב לך להפסיק זה בסדר ואם זה נמאס לך או לא מתאים לך יותר זה גם בסדר...בכל מקרה, תעשי רק מה שמתאים לך ולא לסביבה שלפעמים מתקשה להכיל הנקה מעל לגיל שנה- המלצת ארגון הבריאות העולמי היא להניק עד גיל שנתיים ..
    כל טוב,
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו