מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עד מתי להניק?תותית24/11/2010
שלום, אני אמא לתינוקת בת שנה וחודש, אני מניקה אותה מגיל אפס עד היום הנקה מלאה, כמובן שבנוסף לארוחות מוצקים מלאות שהיא אוכלת:
כשהיא מתעוררת - הנקה
ארוחת בוקר- פרי שלם, מנת גבינה ומנת פחמימה
ארוחת צהריים - מנת בשר, ירק מבושל או טרי ומנת פחמימה
לפני שנת צהריים- הנקה
ארוחת ביניים- מעדן
ארוחת ערב- ירק טרי, פמחימה, מנת גבינה
לפני שנת לילה- הנקה
לפעמים אם מתעוררת בלילה - אני מניקה אותה אבל אני מנסה להפסיק לה את ההרגל הנ"ל, היות וכשהייתה קטנה יותר ישנה לילות שלמים אך מאז יציאת השיניים הפסיקה ואז התחלתי להניק גם בלילה החל מגיל 7 חודשים בערך (אבסורד, נכון?)
אני מנסה בהדרגה להפסיק את ההנקה כי נראה לי שמבחינה רגשית ותלות שלה בי זה הדבר הנכון, האם אני צודקת? אני רוצה לדעת שאני לא עושה טעות היות והתחלתי בהדרגה להפסיק לה הנקה בצהריים, היות וזאת ארוחה שנראית לי לגמרי רגשית כי גם אם סיימה ארוחת צהריים מלאה ואחרי חצי שעה היא תלך לישון עדיין תרצה הנקה ולא נראה לי שמרעב אלא יותר הרגל ותלות מאוד חזקה בי. מהי המלצתכם בנוגע להמשך ההנקה???
תודה רבה (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד מתי להניק? - תגובה
הדס חבקין28/11/2010תותית יקרה,
כל הנקה שביתך מקבלת זה טוב, אם מיצית את הנקת הצהריים והיא מצליחה ללכת לישון גם בלי-אז זה בסדר, בכלל, כל דבר שתעשי היום זה בסדר- אם טוב לך להפסיק זה בסדר ואם זה נמאס לך או לא מתאים לך יותר זה גם בסדר...בכל מקרה, תעשי רק מה שמתאים לך ולא לסביבה שלפעמים מתקשה להכיל הנקה מעל לגיל שנה- המלצת ארגון הבריאות העולמי היא להניק עד גיל שנתיים ..
כל טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)