הנקה וגזים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה וגזים
    אמא ל2
    28/11/2010

שלום
    בני בן 5 שבועות ניזון מהנקה בלבד ועולה יפה במשקל (נולד במשקל 3060 ק"ג בגיל 4 שבועות שקל 4200 ק"ג)
    בבית החולים הנחו אותי להניק משני הצדדים וככה אני מניקה
    קראתי איזה מאמר שאמורים להניק מצד אחד כל פעם וש אסור להעביר לצד שני אחרי 5 10 דק כי כך התינוק מקבל רק חלב ראשוני וזה גורם לו לגזים
    לרב לוקח לו ללינוק יותק מ 10 דק אבל יש פעמים שפחות האם זה נכון ואני בעצם זאת שגורמת לו לגזים????
    יכול להיות שהוא לא מגיע בכלל לחלב האחורי?
    מה עדיף להניק רק מצד אחד או להמשיך עם שני הצדדים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה וגזים

הוספת תגובה

• הנקה וגזים - תגובה

הדס חבקין
    28/11/2010

הי מירית,
    בואי ונעשה סדר: אף אחד בעולם לא יודע בוודאות מתי מתחיל החלב האחורי ומתי "נגמר" החלב הקידמי... בקיצר- תניקי מצד אחד (נאמר ימין) וכאשר התינוק משחרר תני לו להוציא אוויר/ החלפת טיטול אם יש צורך ואחרי זה "קינוח" מהצדהשני (שמאל). בהנקה הבאה תתחילי מצד שמאל.אם ב 5 שבועות הוא עלה 1.2 ק"ג אין לי ספק שהוא הגיע גם לחלב האחורי...
    לא את גורמת לו לגזים, זהו הטבע שיצר אותו עם מע' עיכול לא מפותחת....
    שיהיה בהצלחה,
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה ורוצה להודות לכן

אמא ל2
    28/11/2010

ואם אני שואבת? עד עכשיו שאבתי מצד אחד וכנגמר עברתי לצד שני יוצא לי בערך 120 מ"ל להמשיך ככה?

ושנית רציתי להגיד המון תודה על התגובות והתשובות המהירות
    אני גרה בקנדה והפורום הזה עוזר לי המוןןןןן
    אז תודה רבה רבה אתן מקסימות :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה ורוצה להודות לכן - תגובה

הדס חבקין
    28/11/2010

הי מירית,
    סליחה על השאלה- האם את רק שואבת ולא מניקה בכלל? למה? מבחינת שאיבות זה תקין וגם הכמות היא טובה..
    אנחנו עונות בכיף עם תחושת שליחות :-)
    כל טוב,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אמא ל2
    29/11/2010

אני מניקה באופן מלא
    יש לי בקבוק אחד במקרר שהוא למקרים שאני יוצאת מהבית ואני צריכה שמישהו יאכיל את התינוק או למקרים שאני ממש עייפה ואני הולכת לנוח ובעלי מאכיל את התינוק
    כל פעם שאני משתמשת בבקבוק הזה של החלב השאוב אני משתדלת לשאוב את הארוחה הזאת שהתינוק החמיץ וככה תמיד יש לי בקבוק אחד במקרר ואין לי גודש כי אני שואבת את הארוחה
    לרב יוצא לי לשאוב 120 מ"ל לפעמים יותר אבל זה משני הצדדים מה שמוביל אותי לשאלה אם הוא אוכל רק מצד אחד ו"מקנח" מהצד שני זה לא יוצא פחות מ120 מ"ל?
    יש הבדל בכמות שהוא אוכל מהשד לכמות שהוא אוכל מבקבוק? (הוא מסיים את כל הכמות שאני שואבת)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה להדס

אמא ל2
    01/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו