מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בהנקה - עזרה דחוףמיכל30/11/2010
שלום
ילדתי מלפני חודש ו-4 ימים בת , בשבוע הראשון בשהותי בבית החולים ובמלונית הנקתי אולי פעם אחת , וזאת עקב לידה קשה שעברתי והייתי באפיסת כוחות ולא קיבלתי הדרכה כמו שצריך. לאורך כל השבוע הראשון האכילו אותה בסימילאק כמות של 30 מ"ל כל ארוחה , מספר פעמים ביום ביום השחרור נתנו לה 60 מ"ל שזה הרבה והיא פלטה את הכל. רק לאחר כ- שבוע מהלידה התחלתי להניק בנוסף לתוספת סימילאק, מכיוון שהילדה הייתה יונקת חצי שעה מכל צד וזה לא הספיק לה. עכשיו לאחר חודש ו-4 ימים ולאחר שהמעטתי בהנקות בקושי יוצא חלב והילדה לא כמעט ולא יונקת , היא מתחילה לינוק ואז מאבדת את הסבלנות , מוציאה את הפיטמה מהפה מחזירה וככה הרבה פעמים , ואז אני מעבירה אותה לשד השני ואותו הסיפור, ובסוף אני נותנת לה בקבוק 90 מ"ל עד 120 מ"ל. עברתי למטרנה ועכשיו היא אוכלת אופטימיל שגורם לה לקצת יותר יציאות, עם המטרנה והסימילאק יש לה יציאות פעם ביומיים ועם האופטימיל פעם ביום.
שאלתי היא האם לאחר תקופה של חודש , אני יכולה לשאוב חלב למרות שבקושי יוצא משהו , והאם יש דרך להגביר את ייצור החלב בדרך כלשהיא ? אני רוצה להמשיך להניק , עוד חודשיים שלושה בערך מכיוון שאני שוקלת להכנס להריון בשנית עקב גילי בת 42 , ואין לי הרבה זמן מיותר , ובזמן טיפולי IVF אסור להניק.
תודה וסליחה על אורך השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בהנקה - עזרה דחוף - תגובה
הדס חבקין01/12/2010הי מיכל,
לפי מה שאני רואה יש לך כאן שתי בעיות- האחת- תנובת חלב- ניתן להגביר את תנובת החלב ע"י שאיבות עם משאבה טובה וחזקה (להשכיר או מיד שרה משארבת לקטינה של מדלה) + חילבה כמוסות ללא ריח במינון של 3 כדורים כפול 3 ביום.
בנוסף ישנה בעיית החיבור לשד- לעניין זה אני ממליצה לך להפגש עם מדריכה\ יועצת הנקה על מנת שתלמד אותך ואת התינוקת את העניין. בכל מקרה אותה מדריכה/ יועצת תוכל לעקוב אחרי שני האתגרים ולכן אני ממליצה לך בחום להפגש עם אחת בזמן הכי קרוב שאפשרי...
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)