מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זמן ההנקהאמא ל206/12/2010
היי
בני בן 6 שבועות יונק באופן מלא
עד עכשיו הוא ינק בערך רבע שעה מצד אחד הפסקה והמשיך עוד קצת בצד השני
בימים האחרונים אני שמה לב שהוא יונק בערך 8-10 דקות מצד אחד ולרב זה מספיק לו
והוא לא ממש רוצה עוד
האם זה הגיוני שזמן ההנקה התקצר כל כך? האם זה אמור להיות ככה?
ועוד שאלה קטנה - לגבי הגראפס לפעמים לוקח לו חצי שעה לעשות גראפס בעיקר בלילה זה לוקח זמן מה החשיבות של גראפס?האם אני אמורה לחכות כל כך הרבה זמן לגראפס? לפעמים זה יוצא לו תוך שניה או כמה דקות אבל לפעמים אני יכולה לחכות חצי שעה ויותר ובלילה זה ממש מייאש הוא יונק 10 דקות ואז אני צריכה לחכותחצי שעה או יותר בשביל גראפס
לפעמים אני מתייאשת ומשכיבה אותו במיטה כי הוא ישן ולרב הוא בסדר אם אני רואה שהוא מתעורר קצת אחרי ושזה מציק לו אני מרימה אותו לגראפס אבל לרב הוא ממשיך לישון
תודה מראש על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן ההנקה - תגובה
שרית פאר08/12/2010זמן ההנקה אינו משנה, משנה מה הוא עושה בזמן הזה - האם הוא יונק טוב? שומעת בליעות? מרגישה הבדל בשד? התינוק עולה במשקל? פיפי , קקי יש?
זה מה שחשוב!
אין צורך לשים לתינוק סטופר ולמדוד את אורך ההנקה, אם מספיק לו מצויין!
כל כמה זמן הוא יונק?
חשוב לוודא שהוא מסיים צד אחד לפני שמציעים צד שני.
לגבי הגראפס - גראפס הוא הוצאה של אויר, בציצי שלנו אין אויר! ולכן לא חייב להיות לו גראפס, אין צורך לחכות חצי שעה לגראפס - מיותר, הרימי אותו על הכתף למספר דקות ואם יש אז יש ואם אין אז אין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אמא ל208/12/2010נראה שמספיק לו כי כמו שאמרת קקי פיפי יש הוא רגוע בין הארוחות
הוא אוכל כל 3 שעות
יש לי עוד שאלה קטנה - את אומרת שחשוב לוודא שהשד מרוקן איך אני יודעת שוודאות שהשד התרוקן?
בד"כ אני לוחצת ורואה אם יוצא חלב אבל תמיד יוצא אם אני רואה שזה ממש טיפה אני מניחה שהוא מרוקן האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
שרית פאר09/12/2010סימנים לכך שסיים את השד:
במהלך ההנקה התינוק לוגם לגימות ארוכות - שומעים בליעות, הוא מתנתק לבד מהשד וזמן ההנקה סביר - מינימום כ 10 דקות.
לאחר ההנקה את צריכה להרגיש הבדל בשד בין לפני ההנקה לאחרי, הוא מרגיש רך ומרוקן.
בשד תמיד נשאר עוד קצת כי את מציירת כל הזמן, ואכן אם את רואה שיוצא קצת סביר שהוא סיים אותו אם כל שאר הסימנים מומשו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלונת
אמא ל209/12/2010יש לי בשד אחד יותר חלב מהצד השני איך אני יכולה לאזן את זה?
(אני יודעת גם כי אני מרגישה וגם מהסיבה שלפעמים אני שואבת ובצד אחד יוצא 50 מ"ל וצד שני 70 מ"ל או יותר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלונת - תגובה
שרית פאר16/12/2010אנחנו לא סימטרים ואחד הדברים שרואים זה שצד אחד מניב יותר מהשני.
חשוב לשמור על איזון ולהתחיל כל הנקה בצד אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)