זמן ההנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זמן ההנקה
    אמא ל2
    06/12/2010

היי
    בני בן 6 שבועות יונק באופן מלא
    עד עכשיו הוא ינק בערך רבע שעה מצד אחד הפסקה והמשיך עוד קצת בצד השני
    בימים האחרונים אני שמה לב שהוא יונק בערך 8-10 דקות מצד אחד ולרב זה מספיק לו
    והוא לא ממש רוצה עוד
    האם זה הגיוני שזמן ההנקה התקצר כל כך? האם זה אמור להיות ככה?
    ועוד שאלה קטנה - לגבי הגראפס לפעמים לוקח לו חצי שעה לעשות גראפס בעיקר בלילה זה לוקח זמן מה החשיבות של גראפס?האם אני אמורה לחכות כל כך הרבה זמן לגראפס? לפעמים זה יוצא לו תוך שניה או כמה דקות אבל לפעמים אני יכולה לחכות חצי שעה ויותר ובלילה זה ממש מייאש הוא יונק 10 דקות ואז אני צריכה לחכותחצי שעה או יותר בשביל גראפס
    לפעמים אני מתייאשת ומשכיבה אותו במיטה כי הוא ישן ולרב הוא בסדר אם אני רואה שהוא מתעורר קצת אחרי ושזה מציק לו אני מרימה אותו לגראפס אבל לרב הוא ממשיך לישון

תודה מראש על התשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זמן ההנקה

הוספת תגובה

• זמן ההנקה - תגובה

שרית פאר
    08/12/2010

זמן ההנקה אינו משנה, משנה מה הוא עושה בזמן הזה - האם הוא יונק טוב? שומעת בליעות? מרגישה הבדל בשד? התינוק עולה במשקל? פיפי , קקי יש?
    זה מה שחשוב!
    אין צורך לשים לתינוק סטופר ולמדוד את אורך ההנקה, אם מספיק לו מצויין!
    כל כמה זמן הוא יונק?
    חשוב לוודא שהוא מסיים צד אחד לפני שמציעים צד שני.

לגבי הגראפס - גראפס הוא הוצאה של אויר, בציצי שלנו אין אויר! ולכן לא חייב להיות לו גראפס, אין צורך לחכות חצי שעה לגראפס - מיותר, הרימי אותו על הכתף למספר דקות ואם יש אז יש ואם אין אז אין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אמא ל2
    08/12/2010

נראה שמספיק לו כי כמו שאמרת קקי פיפי יש הוא רגוע בין הארוחות
    הוא אוכל כל 3 שעות
    יש לי עוד שאלה קטנה - את אומרת שחשוב לוודא שהשד מרוקן איך אני יודעת שוודאות שהשד התרוקן?
    בד"כ אני לוחצת ורואה אם יוצא חלב אבל תמיד יוצא אם אני רואה שזה ממש טיפה אני מניחה שהוא מרוקן האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

שרית פאר
    09/12/2010

סימנים לכך שסיים את השד:
    במהלך ההנקה התינוק לוגם לגימות ארוכות - שומעים בליעות, הוא מתנתק לבד מהשד וזמן ההנקה סביר - מינימום כ 10 דקות.
    לאחר ההנקה את צריכה להרגיש הבדל בשד בין לפני ההנקה לאחרי, הוא מרגיש רך ומרוקן.
    בשד תמיד נשאר עוד קצת כי את מציירת כל הזמן, ואכן אם את רואה שיוצא קצת סביר שהוא סיים אותו אם כל שאר הסימנים מומשו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלונת

אמא ל2
    09/12/2010

יש לי בשד אחד יותר חלב מהצד השני איך אני יכולה לאזן את זה?
    (אני יודעת גם כי אני מרגישה וגם מהסיבה שלפעמים אני שואבת ובצד אחד יוצא 50 מ"ל וצד שני 70 מ"ל או יותר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלונת - תגובה

שרית פאר
    16/12/2010

אנחנו לא סימטרים ואחד הדברים שרואים זה שצד אחד מניב יותר מהשני.
    חשוב לשמור על איזון ולהתחיל כל הנקה בצד אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו