מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה - שימור יצור חלב אחרי ניתוחכצי24/12/2010
אני שואלת עבור חברה שמאושפזת כרגע בבית חולים אחרי ניתוח אפנדציט.
היא ילדה בן לפני כחודשיים שיונק מלא. ביום חמישי (אתמול) היא עברה ניתוח אפנדציט בפתיחת בטן (עקב הידבקויות).
מאז הניתוח היא שואבת אך בגלל שהיא קיבלה כמויות גדולות מאוד של אנטיביוטיקה ובגלל חומרי ההרדמה הרבים (הניתוח נמשך למעלה משעתיים) היא זורקת את החלב.
בבית התינוק אוכל חלב שאוב שהיא הכינה ללא כל קשר.
הבעיה: יש ירידה מהותית בתפוקת החלב. יתכן שזה נעוץ בכך שהיא עדין בצום ובמשטר נוזלים בלבד?
השאלה שלה איך אפשר לוודא שייצור החלב לא נפגע\יפגע ומה ניתן לעשות כדי להחזיר את הכמויות למה שהיה על מנת שתוכל להמשיך להניק כרגיל.
ככל הנראה תהיה באשפוז לפחות עד ראשון בערב.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכולה לבקש שתבוא אליה יועצת הנקה
עמית26/12/2010ממחלקת יולדות. מניסיוני, בתקופה של שאיבות בלבד יש ירידה בתפוקה (עליה בתפוקה היתה רק בשילוב יניקה ושאיבה). אבל - ברגע שהיא תחזור להניק התפוקה תתאזן מחדש לפי דרישת הילד (ייקח כמה ימים).
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - שימור יצור חלב אחרי ניתוח - תגובה
הדס חבקין29/12/2010הי, אני מקווה שעדיין רלוונטי- נראה לי שעקב המצב המיוחד שבו חברתך נמצאת יוצא לך פחות חלב- הגוף שלנו לא "פרייאר"- לא מוציא ולא מכין חלב לזריקה... אני בטוחה שכאשר היא תחזור לבנה הוא ינק יום יומיים באופן אינטנסיבי ביותר ותנובת החלב תחזור....
אם עדיין יהיו בעיות- יש מה לעשות , אבל נראה לי שהשאיבות של עכשיו פלוס הנקה אינטנסיבית הכל יסתדר!!
שיהיה לבריאות ובהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)