שאלה - שימור יצור חלב אחרי ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - שימור יצור חלב אחרי ניתוח
    כצי
    24/12/2010

אני שואלת עבור חברה שמאושפזת כרגע בבית חולים אחרי ניתוח אפנדציט.
    היא ילדה בן לפני כחודשיים שיונק מלא. ביום חמישי (אתמול) היא עברה ניתוח אפנדציט בפתיחת בטן (עקב הידבקויות).
    מאז הניתוח היא שואבת אך בגלל שהיא קיבלה כמויות גדולות מאוד של אנטיביוטיקה ובגלל חומרי ההרדמה הרבים (הניתוח נמשך למעלה משעתיים) היא זורקת את החלב.
    בבית התינוק אוכל חלב שאוב שהיא הכינה ללא כל קשר.
    הבעיה: יש ירידה מהותית בתפוקת החלב. יתכן שזה נעוץ בכך שהיא עדין בצום ובמשטר נוזלים בלבד?
    השאלה שלה איך אפשר לוודא שייצור החלב לא נפגע\יפגע ומה ניתן לעשות כדי להחזיר את הכמויות למה שהיה על מנת שתוכל להמשיך להניק כרגיל.
    ככל הנראה תהיה באשפוז לפחות עד ראשון בערב.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יכולה לבקש שתבוא אליה יועצת הנקה

עמית
    26/12/2010

ממחלקת יולדות. מניסיוני, בתקופה של שאיבות בלבד יש ירידה בתפוקה (עליה בתפוקה היתה רק בשילוב יניקה ושאיבה). אבל - ברגע שהיא תחזור להניק התפוקה תתאזן מחדש לפי דרישת הילד (ייקח כמה ימים).

רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - שימור יצור חלב אחרי ניתוח - תגובה

הדס חבקין
    29/12/2010

הי, אני מקווה שעדיין רלוונטי- נראה לי שעקב המצב המיוחד שבו חברתך נמצאת יוצא לך פחות חלב- הגוף שלנו לא "פרייאר"- לא מוציא ולא מכין חלב לזריקה... אני בטוחה שכאשר היא תחזור לבנה הוא ינק יום יומיים באופן אינטנסיבי ביותר ותנובת החלב תחזור....
    אם עדיין יהיו בעיות- יש מה לעשות , אבל נראה לי שהשאיבות של עכשיו פלוס הנקה אינטנסיבית הכל יסתדר!!
    שיהיה לבריאות ובהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו