מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה הפחתה דרסטית בכמות החלבדור שבתאי27/12/2010
שלום רב,
הראל בן חודשיים וניזון מהנקה בלבד. בהתחלה יכולתי לשאוב כמויות יחד עם ההנקה הייתי קמה בבוקר עם גודש רציני ושואבת. לאחרונה (לערך שבועיים) אין לי בכלל גודש בשום שעה ביום. אני מאוד רוצה להמשיך להניק ובמקביל גם לשאוב (נכון להיום לא יוצא לי כלום בשאיבה) בכדי שאחזור לעבודה תהייה כמות מספקת של חלב אם (חוזרת בעוד חודשיים).
אני מפחדת שהכמויות של החלב הופחתו (הראל יונק כל שלוש שעות ביום והחיתולים רטובים אבל אני מפחדת שהוא לא יונק מספיק מיוון שאני נותנת לו בקבוק ששאבתי הא אוכל 110 ולא ניראה לי שביניקה מהשד זהו הכמות שיוצאת.
אנא עזרו לי מה עושים בכדי להגדיל את כמויות החלב????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
חוה27/12/2010אני ממש לא יועצת הנקה, כמוך אני גולשת פה. אבל אני אשמח לתת לך מניסיוני...
1. תקחי כמה נשימות עמוקות להירגע. זה חשוב גם בשבילך ובשביל בנך אבל - גם בשביל החלב. תנסי לא להתעסק מידי בכמה הוא אכל ואם מספיק. תאמיני לי את תדעי כשהוא יהיה רעב ולא שבע. מה גם שהחיתולים שלו עם פיפי יפה.
2. לוקח זמן לחלב להתאזן בהתאם ל"ביקוש" אז תיהי סבלנית.
3. לא הייתי מעמיסה בשאיבות במהלך היום. מספיק פעם ביום בנוסף להנקות. אין צורך למלא מחסנים של חלב שאוב וקפוא... אני מניחה שאת מתכננת לשאוב במהלך העבודה בכל מקרה. מה גם שזה מתיש.
4. הייתה תקופה ארוכה שהייתי צריכה לעשות דיאטות חריפות מאוד של אוכל מסיבה בריאותית, כך שהחלב שלי התמעט. ייעצו לי לקחת שמן קצח (כמון שחור) וזה עזר פלאים! כפית אחת ביום, עד שתרגישי שוב על המסלול. מוכרים את זה בחנויות/בתי מרקחת של טבע (עדן וכד')
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אנסה את השמן קצח
דור שבתאי28/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה הפחתה דרסטית בכמות החלב - תגובה
הדס חבקין29/12/2010הי דור,
בגיל חודשיים התינוק נהיה יעיל יותר על השד ועל כן הוא מקבל את הכמויות שהוא צריך בפחות זמן. גודש הוא מצב לא בריא. גופך פשוט מאוזן על הכמויות שתינוקך דורש.
בנוגע לחזרתך לעבודה: יש עוד זמן...חבל לעשות סטוקים כאשר בכל מקרה תשאבי בזמן העבודה ותביאי הביתה משלוח טרי כל יום..מה גם שבכל מקרה חודשיים זהו הזמן המקסימלי להחזיק חלב שאוב במקפיא...
כל טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)