מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספיק כבר עם ההנקה הזאת....אפי09/01/2011
היי לכן, אני אמא לפעוטה בת שנה ו-9 חודשים,שיונקת מרגע לידתה ועד עכשיו. כרגע אני נמצאת בהריוני הרביעי (שבוע 10) ועדיין מניקה אותה רק בלילה כ - 4 פעמים. אני רוצה לדעת האם ההנקה העכשווית לא גורמת להתכווצויות ברחם. האם החלב הנוכחי עדיין מותאם לצרכיה של ביתי והאם יש שינוי בטעם החלב שיגרום לה להפסיק לינוק (שמבחינתי זה בסדר,כי התחלתי כבר לפני חצי שנה גמילה מציצי,כשנכנסה למעון והנקתי רק בלילה,כי זה כבר "דפק" לי את השינה,הגב והיחסים עם בעלי...).אני מבינה שבכלל אין מה לדבר על ייבוש חלב,כי בעצם הגוף מכין את עצמו להריון,נכון? אשמח לתשובות מהירות ,כי אני ממש סקרנית....
תודה ושבוע מקסים,אפי
נ.ב. אני מבינה את חשיבות ההנקה ולהניק כמעט שנתיים זה ממש מעולה,אך למעלה מכוחותיי.ברצוני לדעת אם אפשר להפסיק "בבום" את ההנקה (בכלל אין לי גודש! אבל חלב יש..) כי תהליך הגמילה נמרח לו.... תודה תודה תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספיק כבר עם ההנקה הזאת.... - תגובה
הדס חבקין10/01/2011הי אפי,
לגבי ההנקה בזמן הריון- כעיקרון אין קונטרה אינדיקציה אלא אם היה לך בעברך סיפור של הפלות, לידות מוקדמות או התכווצויות בזמן ההריון.
כעת הגמילה היא רק התנהגותית בחרי לך את השיטה שמתאימה לך להצבת גבולות ובכל מקרה , אין שום מקום לרגשות אשמה- גם סתם כי נמאס היא סיבה לגיטימית מאד להפסקת הנקה ...
בהצלחה ושיהיה בשעה טובה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספיק עם ההנקה הזאת...המשך חשוב!!!
אפי11/01/2011היי הדס, תודה שענית מהר. בקשר להנקה,התדירות מאוד פחתה בימים האחרונים (טעם החלב השתנה?) . אמרת שבעקרון אין קונטראינדיקציה להנקה עם הריון,אבל היתה לי הפלה לפני ההריון השלישי וגם היה וירוס (פרוו וירוס , שנעלם ולא עשה בעיות) וובאופן כללי תמיד היו לי התכווצויות בהריונות ממש מחודשים ראשונים,לא משהו מדאיג,אבל הייתי חייבת לתת לך את האינפורמציה הזאת ,כדי שתקבלי תמונה רחבה. אז בעצם מה עכשיו? אני חייבת להפסיק את ההנקה בגלל הנ"ל? לתשובתך אודה.... אפי
נ.ב. - כרגע אני נמצאת בבירור לחשד ללופוס (שהבנתי שהוא גם יכול לגרום להפלות),לא יודעת אם זה שייך להנקה.אבל שתדעי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)