מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לעזרהאמא13/01/2011
שלום לכן,
בתי בת 4 חודשים, יונקת. עד לפני כ-3 שבועות היא ישנה אפילו 6-7 שעות בלילה ברצף לפני ההתעוררות לארוחה נוספת. מאז התחילה להתעורר כל שעתיים מרעב, הנקתי אותה והיא חזרה לישון. התייעצתי עם אחות טיפת חלב באיזור מגוריי והיא הציעה לי לתת לה בקבוק חלב שאוב לפני השינה כדי לדעת כמה היא אוכלת לפני שהיא הולכת לישון.
(אני אציין שבמהלך היום בתי כמעט ואינה ישנה, אולי כשעה בזמן טיול או משהו כזה....כמו כן מבחינת הטיטולים- הכל מלא בכל טוב)
במהלך היום לא הצלחתי לשאוב בין ההנקות, הייתי יושבת חצי שעה ואולי שואבת משהו כמו 50 מ"ל. בלילה אחרי שהיא הלכה לישון הצלחתי לשאוב, ואז נכנסנו ל"לופ" שהיא מקבלת לפני השינה בקבוק של חלב שאוב בסביבות ה130 מ"ל ואז היא מצליחה לישון ברצף 5 שעות.
ביומיים האחרונים אני מתקשה בשאיבה (כדי לשאוב 150 מ"ל לקח לי שעה!!!!) ומרגישה שהשדיים לא מתמלאים מספיק, בנוסף כשאני מניחה אותה על השד כדי לינוק היא לעתים מתנגדת, מקשיתה את הגב לאחור ומתחילה לבכות. אני חוששת שהיא מתחילה להעדיף את הבקבוק....
היום עשיתי את הצעד ואפילו קניתי תמ"ל למקרה הצורך...
מה עליי לעשות?
האם יש דרך לשלב בין חלב שאוב/הנקה/תמ"ל?
בבקשה עזרו לי
(סליחה על אורך ההודעה...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה - תגובה
שרית פאר15/01/2011שלום לך,
האם את בטוחה שהיא מתעוררת בלילה בגלל רעב?
לפעמים אחרי תקופה שהם ישנים טוב הם פתאום מתעוררים ואנחנו מפרשים את זה כרעב ואז מתחיל מעגל קסמים שכזה.
האם כשהיא מתעוררת היא ממש אוכלת בתאבון או מנשנשת ?
המלצה שלי:
כשהיא מתעוררת בלילה שמישהו אחר יגש אליה וירדים אותה חזרה בלי אוכל.
הנקה לפני השינה - צד אחד עד שמסיימת אותו, להחליף טיטול כדי להעיר אותה קצת ולתת צד שני.
בהצלחה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)