קשיים בהנקה ושאיבת חלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים בהנקה ושאיבת חלב
    רוני
    16/01/2011

שלום לכם. הבת שלי, בת חודשיים ושלושה שבועות, יונקת בלבד. במהלך היום היא אוכלת כל שלוש שעות, בלילה היא ישנה רצוף בין 8-9 שעות. עושה צרכים מתאימים. שוקלת 4.600 בערך. יש לי שתי שאלות:
    1. בתחילת ההנקה, לפני שהיא תופסת את הפיטמה, היא בוכה מאד. לוקח לה כמה שניות, ורק אז תופסת את הפיטמה. לפעמים עוזר לה כשאני מטפטפת לה טיפות חלב לפה. היא יונקת בין 7-8 דקות. כשהיא מפסיקה אני מרימה אותה לגיהוק. כשאני מחזירה אותה כדי שתמשיך - היא שוב בוכה מאד. לפעמים אחרי הבכי מצליחה לתפוס ולהמשיך לעוד 10 דקות הנקה בממוצע, ולפעמים לא מסכימה כלל. מה עושים?
    2. בשבוע האחרון הפשרתי לה חלב ששאבתי לפני חודש בערך, והוא היה חמוץ מאד. נדמה היה לנו שהוא מקולקל, ולא נתנו לה אותו. האם הוא אכן מקולקל? ואם כן - למה? ואיך אפשר למנוע? החלב נשאב לתוך שקיות של חברת DIROSE, הוקפא מיד והופשר במקרר.
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיים בהנקה ושאיבת חלב

הוספת תגובה

• קשיים בהנקה ושאיבת חלב - תגובה

שרית פאר
    22/01/2011

שלום לך,
    קשה לי לענות למה החלב היה מקולקל - יכול להיות שהיתה הפסקת חשמל או שהשקית לא מתאימה. נסי שקיות אחרות ותראי אם זה בגלל השקית.
    ד"א יש לחברת מדלה בקבוקים קטנים לשמירת חלב קפוא - יכול להיות שהם יוכלו לשמור על החלב יותר טוב.

לגבי הנקה - מאד יכול להיות שהתנוחה לא נעימה לה או לחילופין כואב לה - האם זה קורה בשני הצדדים או רק בצד אחד?
    האם כשאת מתחילה את ההנקה היא רגועה או שמגיעה כבר מראש בוכה לארוחה?
    נסי להתחיל את ההנקה כשהיא בשלבי החיפוש הראשונים (חתלי אותה באמצע ההנקה ולא בהתחלה).
    נסי לשנות תנוחה, שהראש יהיה יותר גבוה מהטוסיק.
    במידה וזה משהו חדש שרק התחיל לאחרונה ממליצה לגשת לרופא ילדים לבדוק אוזניים.

בברכה
    שרית פאר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו