מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיים בהנקה ושאיבת חלברוני16/01/2011
שלום לכם. הבת שלי, בת חודשיים ושלושה שבועות, יונקת בלבד. במהלך היום היא אוכלת כל שלוש שעות, בלילה היא ישנה רצוף בין 8-9 שעות. עושה צרכים מתאימים. שוקלת 4.600 בערך. יש לי שתי שאלות:
1. בתחילת ההנקה, לפני שהיא תופסת את הפיטמה, היא בוכה מאד. לוקח לה כמה שניות, ורק אז תופסת את הפיטמה. לפעמים עוזר לה כשאני מטפטפת לה טיפות חלב לפה. היא יונקת בין 7-8 דקות. כשהיא מפסיקה אני מרימה אותה לגיהוק. כשאני מחזירה אותה כדי שתמשיך - היא שוב בוכה מאד. לפעמים אחרי הבכי מצליחה לתפוס ולהמשיך לעוד 10 דקות הנקה בממוצע, ולפעמים לא מסכימה כלל. מה עושים?
2. בשבוע האחרון הפשרתי לה חלב ששאבתי לפני חודש בערך, והוא היה חמוץ מאד. נדמה היה לנו שהוא מקולקל, ולא נתנו לה אותו. האם הוא אכן מקולקל? ואם כן - למה? ואיך אפשר למנוע? החלב נשאב לתוך שקיות של חברת DIROSE, הוקפא מיד והופשר במקרר.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בהנקה ושאיבת חלב - תגובה
שרית פאר22/01/2011שלום לך,
קשה לי לענות למה החלב היה מקולקל - יכול להיות שהיתה הפסקת חשמל או שהשקית לא מתאימה. נסי שקיות אחרות ותראי אם זה בגלל השקית.
ד"א יש לחברת מדלה בקבוקים קטנים לשמירת חלב קפוא - יכול להיות שהם יוכלו לשמור על החלב יותר טוב.
לגבי הנקה - מאד יכול להיות שהתנוחה לא נעימה לה או לחילופין כואב לה - האם זה קורה בשני הצדדים או רק בצד אחד?
האם כשאת מתחילה את ההנקה היא רגועה או שמגיעה כבר מראש בוכה לארוחה?
נסי להתחיל את ההנקה כשהיא בשלבי החיפוש הראשונים (חתלי אותה באמצע ההנקה ולא בהתחלה).
נסי לשנות תנוחה, שהראש יהיה יותר גבוה מהטוסיק.
במידה וזה משהו חדש שרק התחיל לאחרונה ממליצה לגשת לרופא ילדים לבדוק אוזניים.
בברכה
שרית פאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)