חלב שאוב שאלות של מתחילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלב שאוב שאלות של מתחילה
    הדסי
    21/01/2011

אני שואבת חלב לכל ארוחה של בני בן ה-10 ימים. (הוא אינו רוצה לינוק וכבר התייעצתי עם 3 יועצות שונות בבית חולים אך לשווא, לא מתחבר לפטמה, החזה שלי גדול ולי גם קשה להחזיק את החזה ואותו יחד..אמרו לי לחכות שיגדל קצת..)
    בינתיים מאכילה אותו בבקבוק כל 3 שעות חלב שאוב.

-כמה זמן החלב יכול להיות בטמפ' של 23 מעלות בבית..(טמפ' החדר)
    -האם חלב מקורר במקרר פוגעת בערכים שלו?
    - קיבלתי בבית חולים במלונית ערכת טהר-טף..האם יעילה במקום עיקור בקבוקים באמצעות מים רתוחים? מכירות את זה? יש לזה ריח של אקונומיקה..
    -אם התינוק לא סיים לאכול את כל הכמות בבקבוק (אוכל 100 סי סי בערך בכל ארוחה) האם ניתן להשתמש בחלב שנותר לארוחה הבאה או שהוא כבר לא סטרילי? או ערכיו התזונתיים כבר לא גבוהים?

ושאלת השאלות, היש סיכוי שאי פעם כשיגדל בעוד כמה שבועות הוא ירצה לינוק? למרות שיש יתרונות לבקבוק, אין כמו הנקה וחיבור ביני לבינו..מחד...מצד שני אני יודעת שמה שהוא מקבל מבחינת התוכן זה הכי טוב..בין לבין כדי להרגיע אותו אני מחברת אותו לפטמה וזה מרגיע אותו (הוא מתייחס לפטמה שלי כאל מוצץ, 2-3 יניקות וזהו...)...

תודה מראש על הסיוע..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלב שאוב שאלות של מתחילה

הוספת תגובה

• חלב שאוב שאלות של מתחילה - תגובה

שרית פאר
    22/01/2011

שלום הגר,
    במידה ואת מעוניינת להניק ממליצה בחום להיפגש עם יועצת הנקה באופן פרטי.
    בבית החולים היועצות מוגבלות בזמן ולכן ישנה אפשרות שפשוט לא יכלו להקדיש לך את הזמן הדרוש.
    במידה ואת בקופ"ח כללית יש להן שרות של יועצות הנקה מוסמכות ולוודא שהיועצת שאת מדברת איתה היא מוסמכת IBCLC.

ועכשיו לגבי שמירת חלב האם:
    לאחר השאיבה את יכולה לשמור את הבקבוק בטמפ' החדר למשך 4 שעות, כלומר יכול לחכות לארוחה הבאה.
    ניתן לקרר חלב אם למשך 5 ימים בגב המקרר ובמקפיא למשך 3 חודשים.
    ערכת הטר-טף טובה במקרים שאין אפשרות להרתיח את הבקבוקים, ניתן להשתמש וחוץ מהריח לוואי זה בטוח בשימוש.

חלב שתינוק אכל ממנו לא ניתן לשמירה ולכן מומלץ לחלק את החלב שנשאב למנות מראש.

בהחלט יש סיכוי שבגיל חודש יתפוס ויתחיל לינוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו