משבר בהנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משבר בהנקה
    אפרת
    27/01/2011

שלום רב!

בני המתוק בן שישה חודשים. יש לי תהיות לגבי המשך הנקה בשל מספר סיבות, ואשמח אם תוכלו לייעץ לי;
    1. אני סובלת הרבה מכאבים בשד. הכאבים מתחילים כגודש- השד קשה וחם, כשבהמשך מתפתחת גם אדמומיות. כשבני היה בן חודש זה התפתח לדלקת המלווה בחום של 40 מעלות במשך שלושה ימים, ומאז- בשל הנסיון הכואב ומשום שאיני רוצה ליטול אנטיביוטיקה- אני משחררת את זה עם מים חמים, עיסויים וכמובן הנקה. מיותר לציין שכל זה כרוך בכאבים ובסבל רב!

2. אני מרגישה שהוא כל הזמן מחובר לציצי. ההנקה חשובה לי מאוד ואני מאושרת שיש לי את הזכות להעניק לו את הנחמה והצורך הכה בסיסי הזה, אבל אני מרגישה ששנינו הופכים להיות תלותיים בזה. אני כמעט ולא מצליחה להרגיע אותו בשום דרך אחרת.

3. הלילות. הוא כמעט ולא ישן בלילה. השינה שלו מאוד מקוטעת והוא לא כ"כ רגוע. מרגע שהוא נרדם (בד"כ אחרי הנקה, אבל לא ישירות על השד) הוא מתעורר בבכי כל שעה וחצי-שעתיים, וברב המקרים מוצץ לא עוזר. אני כבר נורא מותשת מזה.

אשמח אם יש לכן עצה טובה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר בהנקה

הוספת תגובה

• משבר בהנקה - תגובה

שרית פאר
    27/01/2011

שלום אפרת,
    את מתארת הנקות תכופות ומרובות ובכל זאת מצב של גודש בשד - איך זה קורה?
    האם אינך מסיימת להניק מהשד וממהרת להעביר לצד השני?
    האם לאחר ההנקה השד נשאר מלא?
    ממליצה להיפגש עם יועצת הנקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה לשאלתך-

אפרת
    27/01/2011

אני מניקה כל פעם מצד אחד ומסיימת כשהוא לא רוצה יותר. בסוף הנקה השד תמיד מרוקן, וגם הצד השני לא גדוש (אין מצב שהוא מטפטף, למשל). הכאבים מופיעים לי בצורה מאוד פתאומית. בד"כ זה באותו צד, אך לפני יומיים זה הופיע גם בצד השני. האם יכול להיות שזה קשור לכך שאני מניקה רק מצד אחד כל פעם? ככה הרגלתי אותו מהתחלה (יותר נכון הוא הרגיל אותי- הוא אף פעם לא רצה גם מהצד השני) ונראה לי בלתי אפשרי לשנות את זה עכשיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה לשאלתך- - תגובה

שרית פאר
    30/01/2011

את אומרת שבסוף ההנקה השד מרוקן אבל מתארת מצב של גודש - קשה לי להבין מה קורה ולכן אני ממליצה לך להיפגש עם יועצת הנקה.
    ולגבי ההנקה - אין בעיה להניק רק מצד אחד אם התינוק מסופק, אני תמיד ממליצה להציע צד שני ובמידה וירצה יקח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו