מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כל היום על הציציאמא של איתמר31/01/2011
בני בן חודשיים בדיוק.יונק.אין לנו סדר אכילה עדיין ואני נותנת לו לינוק מתי שרוצה.אבל..יש ימים שאני מרגישה שכל היום הוא יונק ובערב כבר הפיטמה שורפת לי.לרוב הוא נירדם על הפיטמה כשאני מנתקת אותו הוא כועס ובוכה.בשבוע האחרון בלילות מניקה בשכיבה ככה שאם הוא מצייץ אני יש נותנת לו פיטמה.אני עייפה מאוד (יש בבית בת שנתיים וחצי) וזה פיתרון נוח כי ככה אני ישנה.הוא יונק כל פעם צד אחד ,אם בוכה ורוצה עוד נותנת צד שני וממנו מתחילה בפעם הבאה.
לפני כשלושה שבועות סבלתי מכאבים קשים בהנקה.נתתי מידי פעם בקבוק תמ"ל וגם שאבתי.נחתי כמה ימים אבל חזרתי להנקה מלאה ללא בקבוקים.
השאלה:איך לסדר לו את הארוחות אם בכלל? אני רוצה להגיע למצב של לפחות שלוש שעות בין ההנקות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל היום על הציצי - תגובה
לילי עוזיאל01/02/2011שלום עדי,
נשמע לי שעברת אתגרים לא מעטים בתקופה האחרונה ובכל זאת הצלחת להתמיד ואף לחזור להנקה מלאה - כל הכבוד.
לצערי לא ברור לי מה היה לפני שלושה שבועות, תיאורך לא מספיק מפורט.
יחד עם זאת אוכל לאמר לך שאחד היתרונות הגדולים בחלב אם הוא שזהו מזון שנעכל בקלות ובמהירות. תינוקות יונקים אוכלים בצורה המיטבית: ארוחות לא גדולות ומרובות. לכן גם לא סביר לצפות שתינוק יפתח מרווחים של שלוש שעות ויותר בין ארוחה לארוחה.
כדי למקסם את התועלת בכל ארוחה, ככה שתינוקך יהיה מרוצה ושבע, חשוב לתת לו לינוק הנקה ממושכת מצד אחד ואחר כך להציע לו לינוק את הצד השני בכל הנקה.
כמובן שחשוב מאוד מאוד להקפיד על היצמדות נכונה לשד - גם כדי שבנך יוכל לקבל את כל החלב לו הוא זקוק וגם כדי שלא יפגע בפטמה, ויגרום לתחושת הצריבה ממנה את סובלת.
הנקה בשכיבה היא נהדרת, גם בלילה וגם ביום, אולם בדקי שאת מקפידה על הצמדה נכונה.
בדרך כלל אם תינוק נרדם על השד הוא יתלונן מעט כאשר מנתקים אותו - נסי טכניקות הרגעה שונות (תנועה, צלילי ששששששש, נענוע, מוצץ, כדור פיזיו, טפיחות וכיד הדמיון...) וסביר שתוך דקה או שתיים הוא יתרצה.
בהצלחה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה
אמא של איתמר01/02/2011עכשיו חזרנו משקילה והוא לא עלה הרבה.כרגע שוקל 4360 וכשיצאנו מבי"ח שקל 3450.פחות מק"ג לחודשיים.האחות הציעה להוסיף הנקות מה שגרם לי לחייך או מנת תמ"ל.(ברצוני לציין כי גם בתי לא ילדה גדולה פיזית וגם כשהיתה תינוקת לא היתה שמנמנה ועלתה מעט בכל פעם)השאלה שלי היא האם יש מוצר טבעי שלא רק יגרום לכמות חלב גדולה אלא גם להעשרתו .עדיין לא רוצה להוסיף תמ"ל מחשש שההנקה פשוט תעלם לה לאיטה.שוב תודה.עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)