שאלה לגבי ניהול הנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי ניהול הנקה
    אמא טריה
    03/02/2011

שלום,

אני 5 חודשים אחרי לידה ראשונה, מניקה הנקה מלאה.
    שמתי לב ששני השדיים שלי לא סימטריים – אחד הרבה יותר "פרודוקטיבי" מהשני. זה ברור גם כשאני שואבת (כ-100 מ"ל בצד ימין לעומת כ-10 מ"ל בצד שמאל באותו פרק זמן!!), וגם כשאני מניקה.
    זה מאד מטריד אותי כי הייתי רוצה שגם צד שמאת יניב לי מנות מלאות (למטרת מילוי מאגרים, בעיקר).

יש לי שתי שאלות:
    1. ממה זה נובע? האם זה משהו אצלי בגוף או שיכול להיות שניהלתי את ההנקה לא נכון (הנקתי יותר בצד ימין, למשל)? השאלה חשובה על מנת לדעת אם אפשר להימנע מהבעיה בלידה הבאה.
    2. האם ניתן "לתקן" את צד שמאל באופן כלשהו?

תודה מראש!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי ניהול הנקה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ניהול הנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    07/02/2011

שלום אמא טריה,

לכל אחת מאיתנו שד אחד שמניב יותר. גוף האדם ככלל לא בדיוק סימטרי. יחד עם זאת בדרך כלל ההבדל לא גדול כפי שאת מתארת.
    בלי שליוויתי אותך לאורך החודשים האחרונים יהיה קשה לדעת מדוע.
    יתכן שיש שוני מבני מולד בין השדיים. כל עוד התינוק/ת שלך עולה יפה במשקל זו לא בעיה. יש נשים רבות שמניקות הנקה מלאה משד אחד בלבד מסיבות שונות.
    יתכן שההבדל אינו מבני, אלא שמסיבה כלשהי פינית יותר חלב מהשד ה"חזק" במהלך תקופת ההנקה ובכך לאט לאט הקטנת את תנובת החלב בשד ה"חלש".
    אם האפשרות השניה היא הנכונה, את יכולה להגדיל את תנובת החלב מהצד הזה על-ידי כך שתסחטי חלב בצורה ידנית. זו טכניקה שאפשר ללמוד בקלות אפילו מסרטונים באינטרנט.
    ככל שתוציאי יותר חלב משד זה הוא ייצר יותר חלב, עד שתגיעי לכושר ייצור החלב המירבי שיש כעת לשד.
    חלק מהאמהות מוטרדות מהבדל בגודל בין השדיים והגדלת תנובת החלב בצד חלש יכולה לסייע קצת גם בכך.
    אם השוני אינו מבני - בהחלט לא צפויה השפעה בהריון ובלידה הבאים.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו