מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטמת סיליקוןמיטל04/02/2011
ילדתי לפני כ 10 ימים ומאז אני מניקה.
מאחר והפטמות שלי לא מספיק בולטות המליצו לי להשתמש בפטמת סיליקון.
התינוקת ינקה נהדר עם הפטמות הללו. האם כדאי להמשיך איתן? אתמול עישיתי ניסיון בלעדיהן, היא ינקה. היה לה יותר קשה וגם לי.
היו לי ועדיין יש לי כאבים מאוד חזקים בפטמה. אני לא רואה שהיא פצעה אותי.
מה את ממליצה? להמשיך ולנסות בלי או פשוט לחזור לפטמת הסיליקון?
אני חוששת שאם אמשיך עם הסיליקון היא לא תסכים לינוק בלעדיהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמת סיליקון - תגובה
לילי עוזיאל07/02/2011שלום מיטל ומזל טוב לך,
אני חושבת שכדאי לך להפגש עם יועצת הנקה ואסביר מדוע.
יועצת הנקה תוכל לסייע לך לבחון אם התינוקת מצליחה לינוק ללא פטמות הסיליקון.
הנקה ללא פטמת סיליקון עדיפה (אם היא אפשרית) גם בגלל נוחיות וגם בגלל שבחלק מהמקרים פטמת סיליקון מקשה על התינוקות להוציא את החלב מהשד.
כתוצאה מכך לעיתים עלולה להיות האטה משמעותית בקצב העליה במשקל לאורך הזמן ו/או הפחתה בייצור החלב.
לעיתים קרובות עם הגדילה מצליחים התינוקות להיגמל מפטמת הסיליקון.
מצד שני ברור שאם לא מצליחים בלי פטמת הסיליקון - עדיף להניק איתה מאשר לא להניק בכלל.
לכל אשה שמשתמשת בפטמת סיליקון אני ממליצה להיות בקשר עם יועצת הנקה, בין אם בטיפת חלב ובין אם באופן פרטי.
חשוב מאוד לעקוב אחר קצב העלייה במשקל של התינוקת פעם בשבועיים לפחות וזאת במשך כל תקופת השימוש בפטמת הסיליקון.
תהני מילדתך וכל טוב לשתיכן :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)