מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי אשמח לעזרה- חזה גדושרותי08/02/2011
בני החמוד בן 5 חודשים. הוא ישן מ-8 עד 2 לפנות בוקר, ואז מתעורר. אנחנו מנסים בימים אלו לא לתת לו ישר ציצי שהוא מתעורר אלא להרגיע אותו ולהחזיר אותו לישון, וזה עובד. הוא מתעורר כך כמה פעמים.
הבעיה היא שהחזה שלי כבר ממש גדוש ב-3 לפנות בוקר, וב-4 ממש כואב ולכן אני מניקה אותו בשעות אלו.
תוך כמה זמן הגוף מייצר פחות חלב בלילה? ומה לעשות כשכואב לי? (אני לא שואבת חלב)
אולי פשוט לגשת למקלחת ולרוקן אותו, אבל אז הגוף ימשיך לייצור חלב בלילה.....
האם זה נכון להרגיל ילד בגילו לישון 10 שעות ללא הנקה?
האם גודש כזה בחזה גורם לציצי "ליפול" יותר?
תודה מקרב לב
בשורות טובות
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אשמח לעזרה- חזה גדוש - תגובה
לילי עוזיאל08/02/2011רותי שלום,
בגיל של תינוקך סביר שש שעות זה מרווח יפה מאוד גם בלילה.
הנקה טובה משני הצדדים כאשר הוא מתעורר בסביבות שתיים בלילה בוודאי תעזור לו לפתוח מרווח נאה לאחריה והנקה אחת בלילה בגיל זה ולאחריה הנקה לפנות בוקר נשמעת לי תקינה לחלוטין בגיל זה, ככל שאפשר להתרשם מהמידע שמסרת.
נסי זאת לתקופה וראי איך העניינים מתקדמים.
גודש לא גורם לחזה נפול אולם עלול לגרום לירידה לא רצויה בתפוקת החלב ולצרות אחרות כמו סתימת צינוריות או לדלקת בשד- אלה בעיות פתירות אך מאוד לא נעימות וחבל.
אשמח לשמוע איך הולך בהמשך,
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרה יותר רוצה להניק מאשר העגל רוצה
רותי09/02/2011היי לילי
תודה על התשובה רק ש
הקושי הוא אצלי, לא אצלו
הוא יכול הלמשיך לישון גם עד 4-5..לפנות בוקר רק . אני רוצה להניק בסביבות 3 כי ממש גדוש לי החזה. (ונוטף)
תוך כמה זמן הגודש בחזה ירד? האם הגוף מתרגל ליצר פחות חלב בלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!!!!!
רותי13/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אשמח לעזרה- חזה גדוש - תגובה - תגובה
לילי עוזיאל13/02/2011הי רותי,
נסי לסחוט סחיטה ידנית של כמות לא רבה של חלב, רק כדי להקל על העומס ולא כדי לרוקן את השד. ככה גם לא יצמחו צרות כמו דלקות ומצד שני השד ישאר מלא יחסית וזה הדבר שמלמד את הגוף בהדרגה לייצר פחות חלב.
ד"ש לעגל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)