היריון והנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היריון והנקה
    נעמי
    08/02/2011

שלום
    אני מניקה את בתי כבר 10 חודשים, ועדיין לא קיבלתי מחזור. אני רוצה להיכנס שוב להיריון, ואני רוצה להמשיך להניק. האם זה הולך ביחד? ובלי קשר להיריון - לפעמים נדמה לי שהשדיים שלי ממש לא מתמלאים, בייחוד השד הימני, שבקביעות פחות מלא מהשמאלי. כשאני שואבת אני שמה לב שיש פחות "זרמים" מהפטמה בשד הימני, אולי זו הסיבה שהיא מעדיפה את השמאלי? הרבה זמן שד אחד היה קטן מהשני, אבל לאחרונה נדמה שהוא הרבה יותר קטן, למרות שאני מנסה שהיא תינק ממנו כמה שיותר. מה עושים? והאם ההנקה הממושכת מונעת ביוץ, גם אחרי 10 חודשים? איך אפשר לדעת אם אין מחזור?

תודה רבה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היריון והנקה

הוספת תגובה

• היריון והנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    13/02/2011

שלום נעמי,
    הריון והנקה הולכים ביחד כל עוד אין סיפור ידוע של צירים מוקדמים או הריון בסיכון, שאם ישנם אז הייתי ממליצה לך להתייעץ בד"ר מירה ליבוביץ' - רופאת משפחה שהיא גם יועצת הנקה.
    הנקה נחשבת כמונעת ביוץ רק בהתקיים כל שלושה התנאים המצטברים:
    א. הנקה בלעדית ולעיתים תכופות, ללא כל תוספת מזון או מציצה ממקור חיצוני כגון מוצץ.
    ב. טרם חלפה חצי שנה מהלידה.
    ג. האם לא קיבלה מחזור.
    זהו כלל אצבע. יש אמהות שיעברו ביוץ מוקדם יותר מחצי שנה למרות הנקה מלאה ויש כאלה שיבייצו רק ההנקה היא כבר "הנקת קצוות" כלומר פעם-פעמיים ביום ויש כאלה שרק כאשר יפסיקו לגמרי להניק.
    ההגיון שלי אומר לי שאת יכולה לעשות חודשיים בדיקות ביוץ ולדעת...אולי תשאלי רופא נשים?
    אני מכירה אמהות שכדי "להזמין" את הביוץ לבוא נעזרו בדיקור סיני אצל רופא סיני שמתמחה בענייני רפואת נשים. בתל-אביב יש את צביקה מרגונינסקי ממרפאת eden's touch ששמעתי עליו דברים טובים מכמה אמהות, אבל הוא בוודאי לא היחיד בתל-אביב ויש רופאים סיניים מצוינים בכל הארץ.
    לגבי השד הפחות שופע: נסי לעשות סחיטה ידנית של כמה דקות לאחר ההנקה משד זה. עצם הוצאת החלב ממנו תגביר את ייצור החלב בו.
    בזמן ההנקה אפשר לסייע לנקז יותר חלב מהשד על-ידי לחיצות שד.
    יש סרטונים לגבי טכניקות אלה בדף הקישורים באתר האינטרנט שלי.
    בהצלחה רבה
    :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו