מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלב שאובאמא11/02/2011
שלום,
בתי בת ה 18 ימים ניזונה מחלב אם שאוב בלבד:
7-8 ארוחות של כ 100 CC ביממה.
בימים האחרונים היא אינה רגועה אחרי הארוחה, מתנהגת כרעבה, מחפשת אוכל, בוכה.
למיטב הבנתי מטיפת חלב, תינוק בן גילה ובמשקלה אמור לאכול כ 70-75 CC בארוחה.
אני חוששת להגדיל לה עוד את כמויות החלב...
האם יש הבדל בין כמות שתינוק שותה בתמ"ל לבין הכמות בחלב אם (שאוב?)
האם ייתכן שהחלב שלי אינו משביע אותה?
מעדיפה לא לעבור לתמ"ל, האם יש פתרון...?
תודה ושבת שלום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב שאוב - תגובה
לילי עוזיאל13/02/2011הי אמא,
חלב אם הוא המזון המיטבי לתינוקת שלך וכל הכבוד לך שאת מתאמצת כל-כך לספק לה את החלב שלך!
אם תרצי לשתף אותי בסיבה בגללה אינך מניקה אותה - יתכן ואוכל לסייע לך לעבור את המשוכה.
הרבה יותר כיף להניק מאשר לשאוב, שלא לדבר על כך שאת עובדת עבודה משולשת: גם שואבת, גם מאכילה, וגם עובדת קשה בניקוי בקבוקים, חימום מזון וכיו"ב. כמו-כן להנקה עצמה חשיבות רבה בתחומים התפתחותיים שונים שחבל שהתינוקת לא תהנה ממנה.
יחד עם זאת לא כל תינוק יכול לינוק ולא לכל אמא מתאים להניק ואני מכבדת את זה מאוד.
ככל שתרצי - אני כאן בשבילך.
ולשאלתך: לא ציינת כמה היא שוקלת, אולם בגילה מחשבים ממוצע של 150 סמ"ק לכל ק"ג משקל גוף ליממה. לדוגמא 4 ק"ג X 150 סמ"ק = 600 סמ"ק ליממה. מחלקים ב8 ארוחות ומקבלים 75 סמ"ק.
האכלה מהירה בבקבוק גורמת לתינוקות לרצות לאכול אפילו כפליים מכפי צורכם.
אין לתינוקת אפשרות למצוץ הנקה נעימה ולא מזינה מבקבוק כפי שתינוקות עושים מהשד ולכן אולי כדאי להציע לה מוצץ אחרי הארוחה, ונענוע, וטיול במנשא, ושירים וכל אסטרטגיית הרגעה אחרת. אם אינה נרגעת אפשר לתת תוספת קטנה (!).
פורמולה פחות מזינה בהשוואה לחלב אם באותו נפח ולכן באמת בפורמולה תינוקות זקוקים לנפח גדול יותר כדי לקבל את אותה רמת תזונה.
חשוב להאיל את התינוקת מהבקבוק בהאכלה נכונה: כשהיא שעונה עליך אבל זקופה, הבקבוק כמעט מקביל לרצפה ככה שהחלב רק עובר את החור (תמיד בפטמה האיטית ביותר שקימת), עם ה2-3 הפסקות לשיהוק, הכל כדי שהאכילה תהיה איטית ונינוחה כמו הנקה וככה הילדה גם תגיע לתחושת שובע קרוב לזמן סיום הארוחה.
בריאות טובה והרבה נחת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אמא13/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)