מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שאיבות ביום עבודה- המשך עבור הדס
שלומית18/02/2011הדס היי,
תודה ר-ב-ה על התשובות- בהחלט עוזר.
כן- אני מקווה שאוכל לשאוב גם במהלך העבודה ( על מנת שאוכל כמה שיותר להמשיך עם ההנקה) - כמה שאיבות אצטרך? יותר מאחת נכון? בבוקר ובצהריים? מתי עדיף- אחרי אוכל או שאין קשר? ( אני מתכוונת במהלך יום עבודה)
אגב- מותר לשים חזייה עם ברזלים ופושאפ לאישה מניקה? ( אני חושבת על היציאה לעבודה :) )
תודה רבה,
שבת שלום
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתינוקת לא רוצה בקבוק- לא תופסת
שלומית18/02/2011הדס היי,
שבת שלום, תודה רבה על כל העזרה.
היום בן זוגי ניסה לתת לה בקבוק- בשום פנים ואופן לא לקחה- ניסה במשך 10 דק'- כמובן עם הסברים והפסקות אבל היא לא תפסה בכלל את הפטמה. אני לא הייתי ב"סביבה" בזמן שניסה ( הוא ניסה איתה בסלון ואני בחדר- על מנת שלא תקשר אותי לבקבוק ולא תרצה אם תראה אותי), אחרי 10 דק' עשה הפסקה לגמרי כלומר בלי ניסיונות ואז ניסיון שוב במשך 5 דק'. היא לא הסכימה לאכול מהבקבוק.
איך אפשר להרגיל לבקבוק? ( אני עם מאמ פטמה 1 כמו שהסברת לי )
תודה רבה,
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדס תודה רבה על הכל, ממתינה לתשובתך
שלומית22/02/2011הדס היי,
תודה ר-ב-ה על כל העזרה, לגבי הבקבוק- בנתיים לא נושא פרי ובעלי לא ממש מצליח לתת לה. אני מחכה לתשובתך ולעזרתך בנושא,
תודה ר-ב-ה,
יום טוב
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבות ביום עבודה- המשך עבור הדס - תגובה
הדס חבקין19/02/2011הי שלומית,
נראה לי שבהתחלה תזדקקי לשתי שאיבות ובהמשך לאחת בלבד (ככל שהתינוקת תאכל יותר אוכל תצטרכי פחות לשאוב).
אני חושבת שלא כדאי לשים חזיה עם ברזלים- זה עלול לגרום ללחץ מיותר באיזור..
אני עוברת לשאלתך הבאה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מהנקה מלאה לשילוב בקבוק חלב אםשלומית16/02/2011
שלום רב,
בבקשה אשמח לעזרתכן-
אני די לחוצה מהמעבר לבקבוק ושילוב שאיבות במהלך היום כי איני יודעת איך להתחיל, מתי לשאוב, ואפילו איך לתת מבקבוק.
זוהי ילדתי הראשונה ועל אף הקשיים הרבים בהתחלה עם ההנקה, היום היא בת 4 חודשים ו- 3 שבועות ( כמעט) והיא מוזנת אך ורק בהנקה מלאה.
( משבוע שעבר התחלנו עם טעימות- כרגע היא לא ממש משתפת פעולה ולא כ"כ אוהבת- אגס, תפוח, פירה תפוח אדמה עם קישואים- עד עתה אלו הניסיונות).
יש לי מספר שאלות-
1. יש לי משאבה ששכרתי של ספקטרה 2 חשמלית- האם היא מחקה היטב את פעולת היניקה?
2. ניסיתי לשאוב בלילה ( בשעה 22:00) והכמות שיצאה משני השידיים במשך 40 דק' ( 10 דק' לסירוגין מכל שד)היא 75 מ"ל- האין זה מעט? ומתי ואיך מומלץ לשאוב?
3. כרגע אני עדיין בחופשת לידה- עד הימלאו לה בעזר'ה 6 חודשים- איך לשלב בבית את השאיבות- אני לא מוצאת זמן וגם מאיזה שד- זה שינקה ממנו או דווקא השני?
4.לגבי האכלה מבקבוק- חוץ מהשבוע הראשון שנולדה היא לא אכלה מבקבוק עד עכשיו ולכן - מאיזו פטמה של בקבוק להתחיל- כלומר איזו זרימה- של תינוק שנולד או להתאים לגילה? כי היא לא יודעת לאכול מבקבוק
5.איזה שקיות לשמירת חלב אם שאוב מומלצות ? כי ראיתי של לנסינו שהן מאוד יקרות- 25 שקיות ב- 65 שקלים, זה בסדר גם להשתמש בפשוטות או שיש חשיבות ללא בספינול A?
6.לגבי החזרה לעבודה- גם יש לי חששות איך אוכל לשלב את השאיבות בעבודה- מתי לשאוב, כמה זמן, כל כמה זמן- כי אני רוצה ומקווה שאצליח להמשיך להניק עד גיל 11 חודשים בערך וכך גם באופן הדרגתי להוריד את ההנקה- אשמח לקבל המלצה לסדר יום מבחינת ההנקות והשאיבות
תודה ר-ב-ה ר-ב-ה, ממתינה בקוצר רוח לתשובתכן על מנת שאתחיל להתארגן...לא פשוט :), תודה רבה
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מהנקה מלאה לשילוב בקבוק חלב אם - תגובה
הדס חבקין16/02/2011הי שלומית,
קודם כל- טוב מאד שאת מתחילה את ההתארגנות מעכשיו...
לגבי עכשיו- כדאי שתהיה לך משאבה טובה וזמינה אשר תוכלי לשאוב איתה - רצוי בבוקר, כשעה אחרי ההנקה הראשונה אני ממליצה לנסות ולשאוב כל יום באותה השעה על מנת להרגיל את הגוף לכך שצריך עוד מנה (מה ששאבת בערב זה הרבה!! ) .
אני ממליצה לך שאם כבר את משכירה משאבה ואת מתכננת להשכיר לטווח ארוך- כדאי להשקיע ולקנות משאבה , ישנה משאבת - pump in style של מדלה אשר תוכל לענות על צרכייך כעת וכשתחזרי לעבודה.
לגבי בקבוקים- מאמ עם פטמה מס' 1- יופי של בקבוק ליונקים , איטי מאוד ויעיל.
כדאי לתת לתינוקת פעם- פעמיים בשבוע בקבוק על מנת שתתרגל.
לגבי שאלותייך הנוספות- החלב שמוקפא צריך להיות בשקית בלי ביספינול- הרי הוא נמצא במקפיא אפילו יותר זמן מאשר מבקבוק רגיל, אם לא רוצים להשקיע ישנן כוסיות לחלב שאוב של חברת אוונט, הן ניתנות הקפאה ולמחזור.
כאשר תחזרי לעבודה ההנקות יתמעטו מעצמן כיוון שלאט לאט התינוקת תאכל יותר ויותר אוכל מוצק ביום ו"תשלים" זמן אמא וחלב בערב ובלילה...
שיהיה בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת- המשך עבור הדס
שלומית16/02/2011הדס היי,
תודה רבה רבה על התשובה- קצת מרגיעה, לגבי הבקבוק- מעולה- יש לי בדיוק כזה וגם פטמה. לגבי הניסיונות האכלה מבקבוק- כדאי לי לנסות לתת לה? (שלא תיהרס ההנקה) אני שואלת כי יש לי בעיה- אין לי עזרה ובעלי עובד בתקופה זו עד מאוחר ובלילה לא כ"כ כדאי לנסות- כי גם ככה זו "שעה קשה" לה, לכן מה אפשר לעשות?
ולגבי המשאבה- קניתי מקופת חולים את המשאבה של מדלה- מיני אלקטריק - זו היחידה שהם מוכרים ( בסך של 546 שח- על מנת שתדעי איזו רכשתי ) ושאבתי ויצא לי פחות מ- 10 מ"ל ברבע שעה ולכן התייאשתי. ורק אז שכרתי את ספקטרה 2.
בנוסף, האם שאיבה אחת ביום בבוקר זה מספיק?
והאם מספיק לנסות פעם- פעמיים בשבוע בקבוק? כי ביתי מאוד רגישה לשינויים וקשה לה להתרגל לכל שינוי ולו הקטן ביותר
ובנוסף- בשאיבות- לשאוב עד שיוצאת הכמות הרצויה או לשאוב לפי זמן?
וכן- מה הכמות של ארוחה לתינוק בן 4-5-6 חודשים? והיכן אני יכולה למצוא טבלה כזו? ( על מנת שאדע מהי ארוחה)
תודה ר-ב-ה,
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת- המשך עבור הדס - תגובה
הדס חבקין18/02/2011הי שלומית,
עקרונית, עדיף שלא את תתני לה, כיוון שאין צורך במתן בקבוק מרובה אני בטוחה שתמצאי פעמיים- שלוש בשבוע שבהן בן זוגך/ אמך/ חמתך/ חברה יוכלו לתת את הבקבוק (סופ"ש? בבוקר?) אם אין ברירה, את יכולה לתת רק קחי בחשבון שיש מצב שהיא אח"כ תבקש "קינוח" מהציצי ולא בגלל שהיה חסר חלב אלא משום שציצי זה גם הרבה אמא..
המיניאלקטריק היא אחלה משאבה, אם כבר רכשת אותה - אולי תנסי שוב, אם לא הולך אולי משהו בתפעול שלה לא תקין, שווה לברר.. בכ"ז יהיה לך יותר קל לסחוב אותה לעבודה מאשר את הספקטרה.
לגבי כמויות- תינוקות יונקים אוכלים ארוחות קטנות ומרובות ולכן ארוחה של 100-120CC של חלב אם אמורה להספיק אם נותנים בבקבוק איטי, בתנוחה מוגבהת ועם הפסקות. אם לא יספיק לה היא תשלים ממך כשתחזרי וכאשר היא תאכל אוכל מוצק- הוא פשוט תאכל קצת יותר..
שאיבה אחת בבוקר זה בהחלט מספיק- מקסימום תחברי שתי שאיבות לארוחה אחת, אין סיבה לצבור בנק גדול מידי של חלב אם, בכל מקרה כשאת מחוץ לבית את תשאבי -לא?
בהצלחה ושבת שלום,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)