מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בהנקה - דחוףענבל19/02/2011
שלום
את הבת הראשונה הנקתי עד גיל שנה והכל היה בסדר. כעת חודש וחצי לאחר הלידה של הבת השניה שגם אותה אני מניקה יש לי כאבים בפיטמה אדמומיות, חתכים אדומים ולתינוקת היה פטריה שכבה לבנה בשפתיים בחלק הפנימי.
לאחר התייעצות עם רופאת המשפחה קיבלתי משפחה בשם דקטרין למרוח על הפיטמה ואכן העלים את הפטריה אצל התינוקת.
אני עדיין סובלת מהסימפטומים המצויים לעיל, בתחושה יש הקלה מועטה.
כמה זמן עד שזה אמור לעבור?
חשוב לי להניק ואני לא רוצה להפסיק...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בהנקה - דחוף - תגובה
לילי עוזיאל19/02/2011שלום ענבל,
הנקה "תחת אש" של כאבים היא ממש לא פשוטה וכל הכבוד לך על כוחות ההתמודדות.
כדי שאוכל לנסות ולעזור אשאל איזו משחה בדיוק קיבלת? האם רק סוג אחד של משחה או סוג אחד לך וסוג אחד לתינוקת?
היכן בדיוק מצויים החתכים האדומים? האם על קצה הפטמה או בבסיס הפטמה בחיבור להילה?
כמה ימי טיפול במשחה כבר עברו? כמה פעמים ביום את מורחת את המשחה ואיך?
מקווה שבינתיים הוקל לך עוד קצת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בהנקה
ענבל19/02/2011תודה על המענה המהיר
לגבי המשחה השם הוא דקטרין אורל ג'ל
ומשתמשת במשחה יומיים, 3 פעמים ביום, המריחה על הפיטמה ומסביבה.
התינוקת לא קיבלה משחה, שמתי לה סודה על הפיטריה וכך היא פחתה אך לאחר כל הנקה שוב הופיעה לבן בשפתיים הפנימיות, לאחר השימוש במשחה לא הצטרכתי להמשיך עם הסודה.
לגבי הפצעים/חתכים הם מופיעים על הפיטמה ובבסיס הפיטמה.
בחיבור להילה יש נפיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בהנקה - תגובה
לילי עוזיאל20/02/2011ענבל יקרה,
מהמידע שמסרת הטיפול שאת נוקטת אינו נכון, צר לי.
אינני רופאה ואינני מתיימרת להיות רופאה אולם בנושא הזה יש לי נסיון רב וידע מהימן.
דקטרין אורל ג׳ל כשמו כן הוא - לטיפול אורלי, כלומר בפה של התינוק/ת. זה לא טיפול יעיל במריחה על הפטמה.
בנוסף ובמקביל יש צורך בטיפול במשחה אחרת לפטמה. איזו משחה? זה ענין להתיעצות עם רופא/ה שמבינים עניין.
חשוב לטפל גם בתינוק/ת וגם בפטמה כדי למנוע הדבקה חוזרת כמו פינג פונג...
תמיד אפשר לפנות לד״ר מירה ליבוביץ׳ שהיא גם רופאה וגם יועצת הנקה, אם את יכולה להגיע לאזור השרון.
פטריה זו משוכה שאפשר להתגבר עליה בטיפול נכון ועקבי, אז אל תדאגי.
בריאות טובה ונחת רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)