מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת הנקה - דרכים ליבוש החלבלילך19/02/2011
שלום רב,
אודה מאוד לעזרתכם. בצער ובשמחה גמלתי את בני (ילד מס' 3) מהנקה והוא בן 13 חודשים. בשני ילדי שלפניו לא הייתה שום בעיה לאחר הגמילה (שנעשתה בגילאים דומים מסיבות שונות). ודווקא עכשיו (כשחשבתי שיש לי המון ניסיון) - יש.
את הגמילה עשיתי בתוך שבוע וחצי למעשה. הוא אכל מוצקים אבל ינק אימתי שהתחשק לו לרבות אכילות ליליות מרובות. עכשיו אני סובלת מגודש בשדיים ואפילו טיפטופים. פעם ביום אני שואבת באופן ידני (סוחטת) כמות מסוימת של חלב על מנת להקל על הכאבים, אך כבר עבר שבוע וההקלה מעטה.
מה עושים??? אנא, אם אפשר לפרט איך עושים בדיוק את הקומפרסים מעלי כרוב...
אני חייבת להוסיף שלצערי, בני עדין מתעורר לעיתים קרובות בלילה אף שאינו מסכים לאכול (מן הסתם אינו רעב, אך גם לא ישן...) כך שעניין זה לא נפתר בהפסקת ההנקה (אם כי זו לא הייתה הסיבה המרכזית להפסקה בכל מקרה, ועדין קויתי שההפסקה תועיל בעניין כפי שקרה עם שני ילדי שלפניו).
בתודה מראש,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה - דרכים ליבוש החלב - תגובה
לילי עוזיאל20/02/2011לילך היקרה,
כל הכבוד על ההנקה המכובדת במשך למעלה משנה! נתת לילדך מתנה גדולה!
בקשר לייבוש החלב:
- הרעיון הוא להשאיר את השד כל הזמן מלא ולהוציא מעט חלב בסחיטה ידנית בכל פעם שיש סכנה לגודש. זהו תהליך הדרגתי והקצב שלו אישי. חשוב לא להגיע לגודש שעלול להביא שלל צרות כמו דלקת בשד ועוד.
- עלי כרוב לבן, מועכים קצת ושמים כקומפרס. כשרוצים ממש לייבש אפשר לשים ל20 דקות פעם בשעה.
-אפשר לשתות הרבה חליטת מרווה ונענע ולאכול הרבה פטרוזיליה, למשל בסלטים.
נשמע לי שהנקת די הרבה עדיין וזה טבעי שהתהליך ייקח זמן.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללילי - תודה!
לילך20/02/2011תודה לילי על התגובה המהירה. אנסה את העצות, בתקווה שהמצב ישתפר במהרה :-)
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)