מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה הבן שלי אמור לאכול?הדסי22/02/2011
שלום,
אני שואבת חלב עבור הבן שלי שהוא בן 6 שבועות (לא מצליח לינוק והיתה אצלי כבר יועצת הנקה אך ללא הצלחה)...ולכן רק שואבת לו חלב אם.
הוא שוקל בערך 4 ק"ג (נולד 2.800)
בכל ארוחה הוא אוכל 120 מ"ל, לפעמים דורש יותר.
האם זה מספיק? יותר מדיי? איך מחשבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה הבן שלי אמור לאכול? - תגובה
לילי עוזיאל22/02/2011הי הגר,
אנו מחשבים בממוצע 150 סמ״ק ליממה לכל קילו משקל גוף
לחלק ל8 ארוחות.
כרגע זה 600 סמ״ק ליממה כלומר כ80 סמ״ק לארוחה.
חשוב להאכיל בהאכלה קצובה ויועצת הנקה יכולה ללמדך.
כדאי לנסות להמשיך לעבוד על ההנקה.
דברים משתנים עם הגדילה ועם עבודה נכונה,
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לילי
הדסי22/02/2011לא הבנתי משהו, הבן שלי אוכל 120 בארוחה, אם אוכל פחות הוא בוכה, זאת אומרת שזה מה שהוא צריך..לא?
הוא כרגע באחוזון 18...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לילי - תגובה
לילי עוזיאל23/02/2011הי הגר,
לשאלתך: זה תלוי כמה ארוחות כאלה יש ביממה. אנו מתייחסים תמיד לכמות ליממה שלמה.
המיטבי לתינוקות, כמו גם לנו, לאכול ארוחות מרובות וקטנות.
הבקבוק הוא גירוי מאוד חזק ומנו תינוק יכול לאכול גם כפליים ממה שהוא באמת צריך.
להבדיל מהשד עליו ממנו ניתן למצוץ גם לנחמה, מהבקבוק תמיד יוצא מזון.
האכילה מהבקבוק בדרך כלל גם מהירה מדי. המזון נגמר לפני שיצר המציצה בא על סיפוקו ולכן התינוק לעיתים נותר מתוסכל גם אם אולי כבר שבע. לכן כל כך חשובה האכלה קצובה ונכונה מבקבוק.
כפי שציינתי - חסרים פרטים כדי להבין את המצב לאשורו.
התינוק כרגע באחוזון 18 אבל מאיזה אחוזון התחיל? זהו אחוזון בטווח הנורמה ועצם המצאו של התינוק באחוזון זה - לא מלמד אותי כלום כשלעצמו.
שווה לנסות להבין מדוע אינו יונק,מה ניתן לעשות כדי לעודדו לינוק כדי להקל על שניכם.
הנקה היא הרבה יותר מהאכלה ועצם פעולת היניקה חשובה להיבטים שונים של התפתחות ילדך.
ממליצה לך בחום לנסות לעבור את המשוכה עם יועצת הנקה.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות ללילי
הדסי24/02/2011בני נולד במשקל 2800 ויצא מבית החולים במשקל 2,500 גר'.
היה אחוזון 10 ובשקילה האחרונה שקל 3.900 (בשבוע החמישי לחייו)
כל אלה נתונים שקיבלתי מאחות טיפת חלב ע"פ חישוב שעשתה.
לגבי ההנקה.
התייעצתי עם 3 יועצות הנקה בבית חולים, ניסינו את כל התנוחות ואת כל הזויות, יש לבן שלי מבנה פה שלא איפשר לו לינוק וגם לי יש חזה גדול שגם קשירה שלו עם חיתול לא עזרה, בני מתייחס לפטמה כאל מוצץ..יעצו לי לשאוב ולתת לו מבקבוק...ואז לא אמרתי נואש, הזמנתי יועצת הנקה (אחת הטובות שיש) הביתה ושילמתי מאות שקלים ...אך לשווא, אין הנקה מהשד...יש רק האכלה מבקבוק של חלב שאוב..
יוצאל לי להאכיל את בני בין 6- ל- 8 פעמים ביממה...בכמות של בין 100 ל-120 מ"ל.
בקפיצות גדילה שלו דרש יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות ללילי - תגובה
לילי עוזיאל24/02/2011בוקר טוב הגר,
כל הכבוד לך! זה נהדר שלמרות שיש כרגע קושי בהנקה את נחושה לתת לילדך חלב אם למרות המאמץ הנדרש בשאיבה.
לשאלתך: ביממה בה הוא אוכל רק 6 ארוחות 120 סמ"ק זה סביר.
אם אוכל 8 ארוחות, כרגע במשקל הנוכחי יש בכך מעט האכלת יתר.
עדיף שיאכל 8 ארוחות יותר קטנות, בהאכלה בקצב איטי יותר, עם הפסקות שיהוק ומנוחה. כאשר קצב ההאכלה מהבקבוק יהיה נכון יותר, יתכן וילדך יהיה מסופק יותר גם אחרי כמות יותר קטנה.
לא כדאי להרגיל תינוק לאכול יותר מכפי צורכו, כדי שלא יהיה מורגל לכך להמשך חייו.
לעיתים אפשר להצליח יותר בהנקה כאשר התינוק קצת גדל. כדאי לנסות שוב לעבוד על ההנקה כי יהיה לך הרבה פחות עומס יומיומי (בלי עבודה משולשת של שאיבה-האכלה-נקוי בקבוקים...).
ֿ
כל הכבוד ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)