מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאיבה נכונהורדה23/02/2011
בס"ד
היי,
מתי נכון לשאוב לפני הארוחה או לאחר?
לאחר הארוחה אני מרגישה שאין מספיק גם לשאיבה
כיצד אפשר להגביר את ייצור החלב באופן טבעי או ע"י תזונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה נכונה - תגובה
לילי עוזיאל23/02/2011שלום ורדה,
אצל אמא בריאה דרך המלך להגביר ייצור חלב היא לנקז יותר חלב מהשד.
ככל שהשד מתרוקן לעיתים יותר תכופות - נוצר יותר חלב.
נשאלת השאלה מדוע את חושבת שחסר לך חלב.
לגבי שאיבה, זה תלוי לשם מה את שואבת. ספרי לי גם עם מה את שואבת.
להשתמע,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבת חלב המשך
ורדה24/02/2011בס"ד
לילי שלום,
תודה רבה על תשובתך, אפרט יותר
אני שואבת במשאבת חלב של ספקטרה - חשמלית
אני אמא לינוק בן 3 חוד' התינוק יונק בסדר גמור שבע ועולה יפה במשקל.לאחרונה התחלתי לנסות לשאוב מאחר ואני מתכננת לחזור לעבודה בהקדם אני רוצה להכין חלב שאוב במלאי ולכן שאני שואבת יוצא לי בערך 60 מ"ל משני השדייםשזה לא מספיק אפילו לחצי ארוחה
מה לעשות???
תשובתך בהקדם בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבת חלב המשך - תגובה
לילי עוזיאל24/02/2011ורדה שלום,
אני מבינה את המצב.
לאור מה שאת מתארת שאיבה של 60 סמ"ק מעבר למה שתינוקך יונק זה נפלא. לא חייבים בשאיבה אחת להגיע למה שהוא יצרוך בארוחה. זה בסדר גמור לצרף שתי שאיבות או יותר וככה תהיה ארוחה.
אפשר לשאוב כשלושת-רבעי שעה לאחר תום ההנקה ולעבור כמה פעמים מצד לצד.
נסי 7 דקות מצד אחד ואז 7 דקות מהצד השני.
חזרי לצד הראשון ושאבי 5 דקות וכנ"ל מהצד השני.
סיימי ב 3 דקות מכל צד.
הקפידי לעסות מעט את השד לפני השאיבה. יש נשים שניעור קל של השד עוזר להן לשאוב.
לחצי על השד בזמן השאיבה - זה מייעל.
כאשר תתחילי לעבוד תוכלי לשאוב כאשר אינך ולקת את החלב הביתה בצידנית קטנה עם קרחום ולהשתמש בחלב הזה עבור יום המחר.
מהר למדי יתחיל ילדך לאכול מוצקים וזה יפחית את עומס השאיבות בהדרגה.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)