כמות חלב בשאיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמות חלב בשאיבה
    סמדר
    24/02/2011

שלום רב,
    אני אם לתאומים בני שבוע (בדיוק) שנולדו בשבוע 35 להיריון במשקלים 2900, 1900. אני שואבת חלב על מנת לייצר כמויות שיספיקו לשניהם (בשאיפה). שגרת השאיבה שלי כוללת 8 שאיבות ביום כשמשך הזמן בין שאיבה לשאיבה אינו עולה על 3 שעות. בכל שאיבה אני מתחילה מעיסוי של השד, ריקון שלו והחלפה בין השדיים במשך כחצי שעה עד שזרימת החלב נפסקת ואז מבצעת ריקון ידני של השדיים. אני משתמשת במכונה של מדלה- לקטינה. בנוסף התחלתי ליטול כדורי חילבה.
    לצערי אני מצליחה ליצר רק כ- 40 מ"ל חלב בארוחה ואין גדילה של כמות החלב מיום ליום. כמובן שהילדים שלי צורכים חלב בכמות של כ100 מ"ל בארוחה (ביחד). בנוסף, לעיתים אני משלבת שאיבה לאחר הנקה של הגדול (ששקלתי ויונק כרגע כ-30 מ"ל בארוחה).
    מה עלי לעשות כדי להגביר את תפוקת החלב? מדוע כמויות החלב לא גדלות למרות כל השאיבות?
    אני מקפידה גם על שתיה מרובה, אכילה נכונה ושינה של כ- 4 שעות רצופות בלילה.
    אשמח לעזרתכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמות חלב בשאיבה

הוספת תגובה

• כמות חלב בשאיבה - תגובה

לילי עוזיאל
    24/02/2011

שלום סמדר,

פעמיים מזל-טוב לך ;-) וכל הכבוד על מאמציך לבנות מלאי חלב יפה עבור התינוקות שלך.
    אני מאוד מאוד מאוד ממליצה לך להיות מלווה על-ידי יועצת הנקה. היא תוכל לסייע לך בבניית מלאי החלב בצורה שממצה את כל הפוטנציאל שלך וגם תסייע לך לעבור להנקה ואולי אף להנקת צמד ביחד.
    יש הרבה מה להרוויח בליווי כזה בסיטואציה המאתגרת בה את מצויה.
    עולות גם המון שאלות שרלוונטיות במצב כזה כדי לגבש תכנית פעולה, לדוגמה:
    האם את שואבת בצורה דו-צדדית?
    האם את מבצעת סחיטות שד תוך כדי שאיבה?
    כמה פעמים ביום יש הנקה או נסיונות הנקה?
    האם ההריון היה ספונטני? האם נטלת תרופות באופן קבוע?
    ועוד.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו