הנקה אחרי הלידה בביה"ח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה אחרי הלידה בביה"ח
    שרית
    27/02/2011

אני בשבוע 34+3 ורוצה ללמוד את נושא ההנקה על מנת להיות מוכנה ככל האפשר.
    ברצוני להניק - ויש לי חילוקי דיעות עם חמותי בנושא ההנקה בזמן השהות בבית החולים.
    היא מתעקשת שבימים הראשונים "אין חלב", והתינוק בעצם נשאר מאד רעב. היא מתנדבת בתינוקיה בבי"ח ומספרת שרואה מקרים של תינוקות שפולטים את ה"צהוב" שהם יונקים (הקולוסטרום), צורחים מבכי של רעב ויורדים המון במשקל.
    היא מספרת שהצוות בתינוקיה מאכילים את התינוקות האלה בתחליפי חלב, לעיתים ללא ידיעת האמהות, שמבקשות להאכיל בהנקה בלבד.
    לפי חמתי, בימים הראשונים צריך לתת לתינוק, בנוסף לנסיונות ההנקה, מזון מתחליפי חלב בגלל הסיבות שציינתי.
    כמובן שאני לא רוצה לחבל בנסיונות ההנקה ולכן אני חושבת שלא צריך לתת תוספים ותחליפים גם בימים אלה (אולי למעט הלילות של האשפוז בבי"ח שהם זמן למנוחה וצבירת כוחות לפני החזרה הביתה, אז אפשר יהיה אולי לתת לתינוק תחליף חלב).
    חמתי מלחיצה אותי.....
    מה דעתכן המקצועית? האם הנקה בימים הראשונים מספיקה? האם תחליפי חלב אם בבי"י יכולים לחבל בהנקה?

תודה מראש,
    שרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה אחרי הלידה בביה"ח

הוספת תגובה

• הנקה אחרי הלידה בביה"ח - תגובה

הדס חבקין
    28/02/2011

הי שרית,
    קודם כל שיהיה בשעה טובה ולידה קלה!!
    חמותך צודקת רק בדבר אחד- באמת בימים הראשונים "אין" חלב, יש קולסטרום שהוא חומר עשיר בנוגדנים ובסוכרים ובהחלט מספיק לתינוק בתנאי שהאם זמינה לו כל הזמן.
    אחרי 7 שנים בתינוקיה, אני חייבת להסביר לך מה הבעייתיות :
    1. הוא נמצא בתינוקיה ולא ליד אימו- עד שקוראים לאמא ועד שהיא מגיעה הוא כבר נרדם ולא מעוניין...
    2. האם רוצה לישון בלילה, (או שאמא שלה או או חמותה אמרו לה שכדאי) אז היא לא מניקה בלילה והלילה הוא הזמן הקריטי לייצור החלב ואז- או שנוצר חלב ולא מתפנה=גודש או שלא נוצר חלב בזמן.
    3. לאם יש המון אורחים במשך היום והיא איננה מעוניינת שהם ינשמו על התינוק ועל כן היא משאירה אותו בתינוקיה וכו'..
    אז ככה- קודם כל כדאי מאד לבק שמהמיילדת שלך לתת לך להניק מיד לאחר הלידה, ההנקה הזאת תספיק לתינוק למספר השעות שבהן הוא יהיה בתינוקיה לבדיקות הראשוניות. לאחר מכן, כשאת במחלקה, תבקשי מחמותך/ בעלך/ אימך/חברה טובה לבוא להיות עם התינוק ואת תלכי לישון כשהוא לידך וכך תהיי זמינה לו.
    אני ממליצה מאד לבקש מכל החברים/ משפחה רחוקה וכו' שלא לבוא לבקר אותך בבית החולים, אפשר לבוא אליך הביתה , לבשל ולנקות עבורך בזמן שאת מאושפזת...
    אני אומרת לך שאם תישני כל עוד התינוק ישן את תשני המון שעות- לאו דוקא בלילה..

תרכובות מזון לתינוק הניתנות בבקבוקים אכן עלולות לחבל בהנקה - התינוק עושה פעולה של מציצה ששונה לחלוטין מהנקה , יוצא לו כמויות גדולות (שהוא אינו זקוק להן) והוא עלול להתקשות להתחבר לשד לאחר מכן, מה גם שתנובת החלב תלויה בכמות ההנקה כך שיכול להיות שאם אשה לא מניקה מספיק יתהיה לה בעיה של כמות חלב לימים רבים.
    בקיצור, טוב ששאלת לפני, תטוב להכין את עצמך לפני, שתהיה לך לידה קלה טותחילת אימהות טובה!!!!
    בהצלחה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו