יש קשר בין ווסת לכמות חלב אם?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש קשר בין ווסת לכמות חלב אם?
    שרון
    08/03/2011

היי,

בדיוק בגיל חמישה וחצי חודשים לביתי ( שניזונה מהנקה מלאה ומגיל 4 וחצי חוד' הנקה+ טעימות ) קיבלתי ווסת לראשונה מאז הלידה.
    ישנה שמועה שאומרת שהאישה המניקה מקבלת מחזור כאשר כמות החלב בגוף יורדת ושהגוף ייצר הרבה פחות באופן דרסטי, זה נכון? יש קשר?
    אני יודעת שכמות החלב תלויה בכמות שיוצאת, אך האם קבלת מחזור יכולה להמעיט את הכמות? אם כן - מה ניתן לעשות?
    בלי שום קשר- היא החלה לאכול פחות- כלומר כל 3-4 שעות, וגם משך היניקה נעה בין 5- 10 דק' ( לפעמים- לעיתים יותר רחוקות 15 דק'- ואני חושבת בגלל כאבי החניכיים הנפוחים), ובין ל- 5-6 הנקות ביממה- זה תקין?

אני ממש לא רוצה להפסיק להניק, אני מקווה שזה לא יגרום לי לחוסר חלב :(,
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מקפיצה- בבקשה ממתינה לתשובה

שלומית
    22/03/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש קשר בין ווסת לכמות חלב אם? - תגובה

לילי עוזיאל
    23/03/2011

שלום שרון,

בימי המחזור כמות החלב יכולה מעט לפחות ועשוי להיות מעט שינוי בטעמו. בדרך כלל התינוקות מפצים על כך ביותר הנקות או במזונות אחרים אם כבר אוכלים מוצקים.
    בימים שלאחר המחזור בדרך כלל הכל חוזר למקומו.
    בגיל של בתך בפירוש ההנקות יכולות להיות מספיקות גם אם הן קצרצרות. לעיתים גם קשה להם להתרכז בהנקה בגיל כזה כשיש הרבה גירוי מסביב ואולי כדאי למצוא פינה שקטה להנקה.
    אין לי אפשרות להתיחס לשאלה האם היא אוכלת מספיק מבלי לראות אתכן וללמוד את כל הנתונים, אולם מעקב גדילה בטיפת חלב יכול לתת לך תשובה על כך.
    בהצלחה ותרווי מבתך נחת,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילי- תודה ר-ב-ה!!!

שרון
    26/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילי- תודה ר-ב-ה!!! - תגובה

לילי עוזיאל
    28/03/2011

תמיד שמחה לעזור
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו