ירידה בכמות החלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בכמות החלב
    מילי גור ספיר
    13/03/2011

שלום לכן

אני בת 34, יש לי תינוק בן 4 חודשים, בני השני.
    עם בני הראשון התקשיתי מאוד בהנקה, ומהר מאוד היה לי מעט מדיי חלב כדי לספקו ונאלצתי להוסיף לו מטרנה כמעט בכל האכלה...הפסקתי להניק בגיל 3 חודשים, אחרי הרבה קשיים וייאוש.
    עם בני השני ההנקה הרבה יותר קלה, ועד היום הוא בהנקה מלאה, למעט 3-4 פעמים שקיבל מטרנה (כי לא הייתי בבית).
    הוא עולה יפה במשקל (לא אחוזון 100 כמו בני הראשון...)אך לאחרונה התחלתי לחשוש שאין לי מספיק חלב בשבילו, וכעת שנכנס לבית התינוקות בקיבוץ, קיבלתי אישור לכך, כיוון שהחלב שהבאתי לו שאוב לא מספיק, ונאמר לי שהיה רעב...
    התחלתי לשאוב חלב כל שעתיים מאז אתמול, ואני מקווה שהכמות תגבר.

האם זה נכון לשאוב כדי לעודד את ייצור החלב?
    אם כן, תוך כמה זמן יש שיפור? כי כרגע לא נראה שמשהו מתקדם...
    יכול להיות שלא יגבר ייצור החלב שלי? שמעתי שיש נשים שפשוט אין להן חלב...

אני מאוד רוצה להמשיך להניק כרגע, אך איני יודעת כמה להתעקש ומתי להרים ידיים..

אשמח לעזרה,
    תודה מראש,

אמא של מורן ורותם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בכמות החלב

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב - תגובה

לילי עוזיאל
    14/03/2011

הי מילי,

קצת קשה לעזור בלי להפגש, אבל באופן כללי:
    לא סביר שארבעה חודשים היה לך מספיק חלב והוא נגמר מעצמו בלי שקרה לך שום דבר בריאותי חריף.
    מבקבוק תינוקות אוכלים מהר מאוד (ויש שיגידו מהר מדי...) ואז הם לא ממצים את יצר המציצה. על השד ההנקה ממושכת ויותר מספקת. אפשר לבקש מהמטפלות בגן להאכיל את ילדך לאט ועם הפסקות כאשר הוא זקוף יחסית והבקבוק כמעט מאוזן. ככה ההאכלה תהיה איטית יותר והילד יהיה יותר מסופק.
    ידוע היום שמבקבוק תינוק יכול לאכול יותר מכפי צורכו.
    הנקודות החשובות הנוספות:
    1. לדעת מה הכמות הנכונה לתת לו על-פי גילו ומשקלו (אם תכתבי לי את הנתונים אשתדל לאמר לך סדר גודל).
    2. לשאוב כנגד הבקבוקים שהוא מקבל כדי שלא תתמעט כמות החלב.

כשאת איתו - אני ממליצה לך להניק בלבד כרגע. בקרוב הוא יתחיל מוצקים ויהיה לך יותר קל.

בהצלחה וכל טוב לכם,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מילי גור ספיר
    14/03/2011

תודה לילי, על התשובה

רותם בן 4 חודשים ומשקלו 6.3 קילו.
    התחלתי כבר לתת לו את המרק (בטטה קישוא וגזר) והוא אוכל נהדר.
    אני מניחה שעיקר הלחץ היה כי הגננת אמרה שהוא היה רעב ושמה שהבאתי לא הספיק לו, ובמקביל הוא יום שלם נראה כאילו הוא לא רוצה לינוק יותר ומתעצבן אחרי כמה מציצות....

האם שאיבה לעיתים קרובות יותר תגביר את החלב?
    האם את מכירה תוסף מזון להגברת חלב more milk? מה דעתך עליו?

שוב תודה על עזרתך,
    מילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו