מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה בכמות החלב?שיר02/04/2011
שלום ושבוע טוב!
בני עוד שבוע בן ארבעה חודשים.עד לפני כעשרה ימים הוא ינק יפה כל 3-4 שעות,עלה יפה במשקל, היה רגוע ולעיתים קרובות מאד עשה בלילה הפסקה של 6-7 שעות.כבר למעלה משבוע (ומחמיר בימים האחרונים) הוא יונק כל שעתיים שלוש (ביממה האחרונה כל שעתיים ואפי' שעה וחצי), הוא לא מספיק רגוע בין הארוחות ובזמן היניקה אני רואה שאחרי 2 הד' הראשונות הוא צריך למצוץ הרבה "על ריק" ולהתאמץ כדי להוציא חלב ואחרי כ5-6 ד' הוא מפסיק ולא רוצה יותר ואז אותו הדבר בצד שני (קודם ינק קבוע 10 ד' מכל צד).
שאלותי:
א. האם יתכן שלפתע יורדת תפוקת החלב? (אני אוכלת טוב ושותה לפחות 2 ליטר ביום ולא עברתי שום שינוי כגון מחזור, הריון וכדו')
ב. האם כדאי לקנות כדורים להגברת חלב אם שנמכרים בבתי הטבע? האם הם יעילים?
ג. מה חשיבות ההנקה בגיל ארבעה חודשים? כמה כדאי להתאמץ בשביל לשמור את ההנקה? אני מניחה שבגיל מסויים כבר אין חשיבות גדולה להנקה ואז אם זה לא הולך בקלות אולי כדאי לוותר ולעבור לפורמולה?
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בכמות החלב? - תגובה
הדס חבקין04/04/2011הי שיר,
ישנה חשיבות רבה להנקה והמלצת משרד הבריאות היא על הנקה בלעדית עד גיל חצי שנה ובשילוב עם ארוחות מוצקות -עד גיל שנה. המלצת ארגון הבריאות העולמי מדברת על עד גיל שנתיים, לשאלתך- כל יום שתמשיכי להניק הינו רווח נקי לתינוקך ולך...
לעיתים ישנם שינויים בדפוסי ההנקה, נראה לי שהוא אוכל יותר ארוחות קטנות לעיתים קרובות- איך הוא מבחינת משקל והתפתחות? דרך אגב, מגיל 4 חודשים הוא אמור לעלות פחות במשקל ממה שהיה בחודישם הראשונים.
לפני שאת מחליטה שתנובת החלב ירדה, כדאי לגשת לרופא הילדים ולראות שהכל תקין אצל התינוק.וגם-יכול להיות שהכל יסתדר בלי לעשות כלום, סבלנות וזמינות...
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)