המלצת טיפת חלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המלצת טיפת חלב
    anat
    04/04/2011

שלום רב,
    בתי בת חודש ניזונה בהנקה מלאה .

היא עולה מעולה במשקל והכל בסדר מלבד העיניין שלפעמיים היא נזקקת לפטמה כדי להרדם , יש לציין שהיא סרבנית מוצץ מלידה .

בהמלצת טיפת חלב הוסבר לי לשאוב כל יום בקבוק אחד ולתת לה במקום הנקה וזאת עלמנת להרגיל אותה לפיטמת סילקון .ולמען העתיד שאם אני אצטרך ללכת ומישהו אחר יצטרך לתת לה לאכול

רציתי לדעת מה עמדתך בעיניין, אני קיבלתי רושם מתחילת ההנקה מבית החולים ומהספרות המקצועית שהשאיבה מוממלצת רק כאשר לא ניתן להניק.

תשובתך חשובה לי מאוד

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המלצת טיפת חלב

הוספת תגובה

• המלצת טיפת חלב - תגובה

לילי עוזיאל
    06/04/2011

שלום ענת,

אני שמחה שאת מניקה בכיף.
    בקבוק אינו שלב התפתחותי שחייבים לעבור. אין כל פסול בהנקה בלעדית ומהשד בלבד.
    אם את רוצה לתת לבתך חלב שאוב בבקבוק כבר כעת - את יכולה. מספיק בקבוק או שניים בשבוע ולא חייבים כל יום.
    קחי בחשבון שאם מאכילים מבקבוק מהר מדי (זרימה חזקה מפטמה או שהבקבוק בזוית שמזרימה מהר חלב) התינוקות בדרך כלל אוכלים יותר מכפי צורכם. הם גם יכולים להיות במצוקה מזרימה שלא מאפשרת לעשות הפסקות למנוחה ולהסדרת הנשימה.
    כמו-כן ישנם תינוקות שמתלהבים מהבקבוק ולאחר מכן מסרבים לינוק מהשד. לעיתים זה קורה מהר, לעיתים בתהליך איטי ויש גם תינוקות שלא מוטרדים מהגיוון.
    כל עוד את שואבת חלב שלל ולא נותנת פורמולה, לא תפגע תפוקת החלב שלך.
    אם מתחילים בגיל קצת יותר מאוחר אפשר לתת לשתות חלב אם שאוב מכוס עם פיה (כוס אימון) בזרימה האיטית ביותר שתמצאי.

בהצלחה רבה,

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילי תודה רבה ,רציתי לספר לך

anat
    07/04/2011

שאתמול שאבתי ונתתי לה בקבוק ,באמת הזרימה הייתה חזקה מאוד ,נשפך לה מהצדדים והפסקנו הרבה פעמים .
    תודה על עצתך ,נראה לי שרק במקרים שבאמת אני זקוקה לצאת אני אשאב
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב

מנדי
    20/04/2011

היי ענת,
    אני מניקה כבר 9 חודשים - מניסיוני- אני נתתי ליונקת שלי בקבוק שאוב כמעט פעמיים בשבוע עד גיל 5 חודשים, ולמרות כל זאת היא לא מוכנה כיום לקחת בקבוק כלל וכלל (גם לא מוצץ....). לעומת חברה שלי שנתנה חלב שאוב בפעם הראשונה בגיל חצי שנה - והולך לה מצויין,
    בקיצור, לפי דעתי, במקרה הזה אין ממש קשר ישיר בין ההרגל שמנסים להקנות לבין מה שיהיה אח"כ , בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב - תגובה

לילי עוזיאל
    21/04/2011

הי מנדי,

תודה על השתתפותך בשיח שלנו, אני תמיד שמחה לשמוע דעות של אמהות שונות.
    אני חושבת שאת צודקת. אין לנו דרך לדעת מי מהילדים לא יסכימו לשתות מבקבוק אם לא יפגשו בו על בסיס קבוע כמו שאין לנו דרך למנוע את אותם מקרים בהם תינוקת או תינוק יעדיפו בקבוק ויזנחו את השד לטובתו.
    לדעתי, זו הסיבה שכל אמא צריכה לדעת את כל העובדות, לשקלל את הצרכים שלה בחיים ולהחליט מה הכי מתאים לה.
    בגיל חצי שנה כבר פחות מלחיץ אם מסרבים לבקבוק, כי אפשר לשתות מספל אימון (ספל עם פיה).

חג שמח לכולנו,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו