מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליה איטית במשקלאמא06/04/2011
שלום. השאלה לגבי תינוקת בת כמעט 4 חודשים. היא על הנקה מלאה. בערך מגיל חודש היא יונקת רק מצד אחד בכל פעם ומסרבת כשאני נותנת לה את צד השני. בנוסף היא עושה פערים דיי גדולים בין ההנקות - בממוצע כ-4 שעות, אבל הרבה פעמים גם 5 . בלילות יונקת בין כל 4-6 שעות . בין ההנקות היא נראת חיונית, רגועה, למעט בשעות הערב כאשר היא עייפה ורוצה לישון (אני מנסה לעזור לה להירדם עם השד, אבל היא לא רוצה). פיפי דיי בסדר. קקי פעם ב- 4-7 ימים מגיל כ-5 שבועות.
הבעיה היא העליה במשקל. משקל הלידה היה 2900 עלתה קילו בחודש ראשון (קפצה לאחוזון 25) ומאז היא עולה מאוד איטי במשקל, בגיל 3.5 היא שוקלת 5.270 ק"ג (ירידה באחוזון). לכל נסיון שלי להניק אותה לפני שהיא מבקשת (כדי לא להגיע לפערים גדולים) היא מגיבה בסירוב. לגבי כמות החלב- אני שואבת מדיי פעם או בבוקר או בערב - אז אני כן מצליחה לשאוב כ-140 מ"ל בממוצע . ז"א הבעיה כנראה לא בכמות החלב אלא בתאבון שלה. יכול להיות שהחלב לא טעים לה לכן היא אוכלת רק כשרעבה ממש. האים יש דבר כזה? תפיסה על השד לפי דעתי תקינה (למדתי אצל יועצת הנקה מיד אחרי הלידה).
יש לציין שבגיל חודש היא עברה ניתוק של לשון קשורה, עלינו על זה בעקבות פצעים קשים). מה עוד יכולים להיות הסיבות למשקל הנמוך? איך ניתן לטפל בזה? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה איטית במשקל - תגובה
לילי עוזיאל06/04/2011רינה שלום,
לעניין הלשון הקשורה קשה לי לייעץ לך מבלי לראות את הילדה.
אני לא יודעת מי אמר לך שיש בעיה עם קצב העליה במשקל אצל הילדה.
באופן כללי אוכל לאמר שחשוב להיות במעקב אצל רופא ילדים כדי לדעת שהיא בריאה.
לעיתים יש גורם מחלתי שמפריע לעליה במשקל כמו דלקת סמויה בדרכי השתן לדוגמה.
ככלל - אני סבורה שאם היא חיונית, מרוצה ומתפתחת בהתאם לגילה כנראה שהיא בסדר גמור.
אנחנו מצפים מתינוקות להכפיל את משקל הלידה עד גיל חצי שנה ולשלש את משקל הלידה עד גיל שנה. לי נראה לי שהילדה בהחלט עולה במשקל באופן תקין.
כמו-כן בדקתי באתר של ארגון הבריאות העולמי, שם יש טבלאות עדכניות של קצב עליה במשקל ולפי מיטב הבנתי גם בהתאם למקור מידע זה קצב העליה שלה במשקל תקין.
אנחנו האמהות תמיד בעמדה של מציעות. אם את מציעה והילדה לא רוצה לינוק הייתי ממליצה לך לכבד את זה ולא לייצר עניין בעייתי סביב נושא האוכל.
בהצלחה רבה,
כמובן שצריך להמשיך ולהיות עם היד על הדופק, לראות שהיא בריאה וממשיכה לגדול ולהתפתח בצורה תקינה.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)