מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגרסיה בהנקה...חגית07/04/2011
שלום,
ביתי בת 5 שבועות. ישר לאחר הלידה נעזרתי ביועצת הנקה משום שיש לי חזה גדול וקצת הסתבכנו עם העניין. המצב השתפר ועד תחילת השבוע הכל היה בסדר. בימים האחרונים אני מרגישה שהיא שכחה איך לינוק. היא מתחילה לינוק כמו שצריר ואז היא משחררת טיפה את ההילה ומתחילה למצוץ רק את הפיטמה. בנוסף הוא נשענת אחורה ומושכת לי את הפיטמה במעיין וואקום. כואבת לי הפיטמה ויצא לי פצעון קטנטן שנראה כמו נקודה לבנה פיצפונת.אני לא יודעת מה לעשות איתה, כמה שאני מנסה לגרום לה שוב ושוב לתפוס כמו שצריך זה לא עובד...... חברה שלי המליצה לי על פיטמה מסילקון שמתלבשת על הפיטמה שלי. האם זהו פיתרון נכון?
שאלה נוספת- האם זה נכון לדעתך לנתק אותה מהפיטמה כשאני רואה שהיא נרדמת. ניסיתי את זה פעם אחת והיא ישר התעוררה, הצעתי לה שוב והיא שוב ינקה עד שראיתי שהיא נרדמת ושוב נתקתי אותה, ככה כמה פעמים עד שהיא לא רצתה יותר להמשיך לאכול. אני פשוט מרגישה שהיא מתרגלת לכך שהציצי הוא זה שגורם לה להירדם. מה עלי לעשות?
תשובתך חשובה לי מאד,
תודה, חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מזדהה לגמרי עם החלק השני שכתבת
מיכל10/04/2011גם אני אשמח לדעת את התשובה לכך... כבר יומיים שאני חווה את אותו הדבר...
איך שהציצי יוצא מהפה הקטן שוב מתעורר וכל סאגת ההנקה מתחילה מראשיתה..
רק שהשדיים כבר פחות מלאים, אני יותר עייפה והרבה פחות סבלנית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגרסיה בהנקה... - תגובה
לילי עוזיאל13/04/2011חגה שלום,
בלי לראות את ההנקה קשה מאוד לדעת.
אם הנך בעלת שפע רב של חלב יתכן שבעת ירידת החלב קשה לילדתך להתמודד עם הזרם. אם זה המצב אולי כדאי לסחוט מעט חלב ידנית ממש לקראת ההנקה.
האם היא מקבלת בקבוק או מוצץ?
לגבי הנקודה הלבנה - שוב, קשה לדעת בלי לראות.
לעיתים עור מכסה את פתח אחת הצינוריות וחלב נקרש מאחורי העור. במצב כזה בדכ״ל הנקודה הלבנה כואבת.
אם זה המצב אפשר לרכך באמבט חם את העור ואז לשפשף בעדינות רבה עם מגבת.
אם העור העודף יורד אפשר לסחוט את החלב שנקרש באופן ידני.
אם העור העודף לא יורד רופא יוכל בקלות רבה ובלי כאב לפתוח את הפתח.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה רופא יכול לעשות זאת?
חגית13/04/2011תודה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגרסיה בהנקה... - תגובה - תגובה
לילי עוזיאל19/04/2011הכי טוב רופא עור, אבל גם רופא משפחה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)