מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בהנקהמיטל11/04/2011
התינוקי שלי בן כחודש וחצי, אוכל בהנקה מלאה (מלבד מספר פעמים שנתתי לו תוספות מזון). ההנקה כואבת לי מאוד והייתי אצל כמה יועצות הנקה. אחת הפטמות שלי היתה סדוקה לגמרי. יועצת אחת נתנה לי משחה שנקראת טרידרם, והמצב השתפר מאוד. אך הכאבים לא השתפרו בשני הצדדים. התפיסה של התינוק נראית נכונה, אבל כשאני מוציאה אותו אני רואה פס על הפטמה (במקום שהפטמה תראה כמו גבעה היא נראית מצד אחד כמו תהום ישרה...).
מה הסיבה לכך? האם יש פתרון? התחושה היא שהוא נושך אותי כל הזמן, דם כשהשפה התחתונה שלו רחוקה מאוד מהפטמה.
שנית, מכיוון שהיו כמה ימים שלא הנקתי מצד שמאל ורק שאבתי, התחלתי לתת לו חלב שאוב בבקבוק. מכיוון שלא ידעתי כמה הוא צריך לאכול, וחשבתי שיעצור כשישבע, נתתי לו פעם אחת בקבוק מלא כדי לבדוק כמה הוא אוכל, והוא אכל הכל (170!) ופלט המון אח"כ. אז במשך אותם ימים נתתי לו 120, כי ככה כתוב שמתאים למשקל שלו (4.725) על תוספות המזון. יועצת ההנקה אמרה לי שהוא אמור לאכול 80, אבל כשאני מנסה - הוא רוצה יותר. אז אני נותנת לו 120. הוא עלה יפה מאז הלידה (נולד 3.330 והשתחרר מבי"ח 3.230). השאלה היא האם אני עושה איזשהו נזק מבחינת הכמות הגדולה.
נראה שהוא אוכל בסדר (תמיד הוא עושה סימן של רוצה עוד, גם על הציצי, אבל אחרי שניה הוא נרדם). היציאות שלו תקינות. בלילות הוא כבר ישן כ- 4-6 שעות.
שאלה אחרונה - האם מותר לשתות וודקה רדבול כ- 8 שעות לפני הנקה (אני נותנת בקבוק שאוב בלילה)?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בהנקה - תגובה
לילי עוזיאל19/04/2011מיטל שלום,
את מעלה שאלות רבות, אנסה לענות לך על חלקן.
התחושה שאת מתארת בעת ההנקה אינה תקינה. כאב הוא תמרור - כמו שהרגליים לא כואבות נורא בהליכה, ככה השד אינו אמור לכאוב בהנקה.
מתיאורך עולה שתפיסת התינוק את השד אינה תקינה, אולי זה לא ענין של תנוחה אלא אתגר במבנה שצריך להתיחס אליו ולבנות תכנית פעולה מתאימה - בלי לראות כמובן שלא אוכל לדעת.
משחה יכולה לסיע לפצע להחלים אולם לא מונעת פצעים שהסיבה להם היא תפיסה לא מוצלחת.
ברור שכדאי להפגש שוב עם יועצת ההנקה ולעבוד על הטכניקה או לברר מהי הסיבה לתפיסה הלא מוצלחת. הנקה תקינה היא מהנה ולא מענה...
בנוגע לשתיה- רדבול זו פצצת קפאין. קפאין עובר ברמה גבוהה מהדם שלך לחלב שלך. קפאין משפיע על מערכת העצבים של התינוק. איני מכירה התיחסות מחקרית ספציפית למשקאות אנרגיה אולם ההמלצה היא לא לשתות כמויות רבות מאוד של קפאין בהנקה. הכוונה היא להסתפק ב2-3 ספלי נס קפה ביום. לאור זאת הייתי מוותרת על הרדבול...
לגבי וודקה - גם אלכוהול עובר מהדם לחלב האם. בוודקה יש הרבה מאוד אלכוהול. אם שתית מנה אחת בלבד אז במהלך שמונה שעות רמת האלכוהול בדם תרד ומבחינה זאת זה בסדר. עולות מכך שתי שאלות: אחת - חייבית לוודא שבתינוק מטפל מי שאינו מרגיש שיכור. זה ענין של בטיחות. השניה - האם הפסקה של שמונה שעות מבלי לנקז חלב מהשד לא תפגע לך לאורך הזמן בייצור החלב, וזה ענין אינדיבידואלי לכל אמא ולנטיה הטבעית שלה.
אולי תוכלי לשתות וודקה עם מיץ חמוציות (טעים) או מיץ אחר, לשאוב חלב כשתחזרי מהבילוי ולא לתת את החלב הזה לתינוק...
וכמובן לא לנהוג תחת השפעת אלכוהול!
חג שמח ובטוח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)