מספר שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות
    דנה
    24/04/2011

שלום,
    אני מתנצלת מראש על אורך ההודעה..
    1. התינוק של י בן חודש. בזמן האחרון הוא יונק כמעט בלי הפסקה. גם משך ההנקות התארכו וגם תדירות ההנקה גבוהה מאוד.זה מרגיש כבר הרבה זמן שהוא כל הזמן רוצה ציצי והוא אפילו נרדם עליו כל הזמן ואז כשאני מחזירה אותו לעריסה הוא מתעורר תוך כמה דקות ורוצה עוד לינוק. לפני ארבעה ימים השקילה היתה תקינה וכמות הקקי והפיפי תקינות.אני גם חושבת שהיניקה שלו נכונה למרות שלפעמים יש תחושה שהוא רק מוצץ. הרבה פעמים יש גרעפסים אחרי הארוחה.. יצא לי גם פעם ביומיים- שלושה לתת לו בקבוק סימילאק אחרי הנקה של כמה שעות רצוף (כי הרגשתי שאין ברירה) ואז הוא נרדם לשעה וחצי ושוב מתעורר רעב. למרות זאת, בכל יום יש לו שינה של 3 שעות רצוף (לפעמים גם פעמיים ביממה ) .הוא פשוט בוכה המון לציצי וזה די מתיש אבל פחות אכפת לי מעצמי אלא אני רק רוצה לדעת שיש עבורו מספיק אוכל והוא לא יונק על "ריק". איך אדע?
    2. האם העובדה שאין לי "נזילות" מהציצי ואין לי צורך ברפידות הנקה כמו ששמעתי מהרבה בנות, מעידה על כך שאין לי מספיק חלב? האם זו תופעה הכרחית לכל אישה או אינדיבדואלית?
    3. הבנתי שבתחילת היניקה יש חלב דליל יותר ולאחר זמן מה חלב שומני ויותר מזין. אם אני מניקה למשל עשרים דקות ויש הפסקה של רבע שעה ואז מחזירה אותו לאותו שד - האם בעצם הוא מתחיל מהתחלה מהחלב הדליל, או שהוא כבר בשלב של החלב הסמיך? פשוט לפעמים אני לא יודעת אם במצב כזה להחזיר לאותו שד או עדיף להחליף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר שאלות - תגובה

לילי עוזיאל
    02/05/2011

דנה שלום,

אם תינוק עושה מספיק צואה ושתן ועולה מספיק במשקל - סימן שהוא מקבל מספיק חלב.
    טבעי לתינוק בגיל הזה שיש שעות של הנקות לסירוגין ולאחר מכן שעות של מנוחה. ארוחה גדולה פעם בשלוש שעות אינה דפוס נכון וטבעי לתינוקות קטנים, אלא זו תולדה של מתן מזון מלאכותי בבקבוקים. ריבוי ארוחות קטנות ביממה זה בדיוק הדפוס הנכון והבריא לתינוקות.
    יחד עם זאת ייתכן וטכניקת ההנקה לא מיטבית וייתכן שאם תשפרי אותה ע"י עבודה עם יועצת הנקה אולי משך ההנקות ייתקצר ואולי המרווחים בין הארוחות יתארכו.
    חוכמת הגוף של התינוקות גורמת להם לרצות לינוק מכל מיני סיבות שאינן רק רעב, למשל הם יודעים שהנקה תעזור להם להפריש צואה אם הבטן לוחצת ושההנקה תעזור להם להרדם כשהם עייפים. הנקה היא לא רק האכלה אלא הרבה יותר מכך וזה כל היופי.
    לגבי השומן בחלב: מחקרים הוכיחו כי ככל שהשד יותר מלא בחלב יש פחות שומן בחלב וככל שההנקה מאותו שד מתקדמת והשד יותר ריק - % השומן בחלב עולה.
    זה לא אומר שכדאי לשאוב ולתת רק את החלב מהשד הריק יותר כי התינוק זקוק גם לחלב הפחות שמן וגם לחלב היותר שמן. בכל שלב של ההנקה יש בחלב רכיבים חשובים שהתינוק צריך.
    כדאי לתת לתינוק לינוק משד אחד עד שמסיים (שומט או נרדם לאחר שינק הנקה טובה מהצד הזה) ולאחר הפסקה להציע את הצד השני. בארוחה הבאה להפוך את הסדר ככה שהשד בו סיימתם יהפוך להיות הראשון.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו