מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקטנטן לא יורד מהשד...גלית26/04/2011
שלום,
יש לי תינוק בן 11 יום.
השתחרנו מבי"ח רק לפני יומיים מאחר והוא נולד ללא בלוטת תריס ועם צהבת חזקה.
אני מניקה אותו מהרגע הראשון אבל לאחרונה התחלתי לשלב פורמולה מאחר והוא לא יורד לי מהשד. למשל אתמול, משעה 22:00 ועד 05:00 בבוקר הוא היה צמוד לשד שלי תוך כדי הנקת לילה במיטה.
לפעמים אני מרגישה שהואהרק מוצץ את השד כמו מוצץ ולא יונק.
גם אם הוא נרדם, ברגע שאני מורידה אותו ומניחה אותו במיטה, הוא מתעורר.
אני ממש לא רוצה לתת לו פורמולה על בסיס קבוע אבל זה הדבר היחיד שמוריד אותו ממני. אני כל היום מסתובבת איתו צמוד לשד שלי ואני מרגישה שאני כבר לא מסוגלת.
אשמח לקבל עצה בנושא.
האם יתכן וההנקה לא בסדר? אולי חסר לו מזון?
כאשר יש לי הפסקה ממנו השד מתמלא ועושה רושם שיש לי הרבה חלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקטנטן לא יורד מהשד... - תגובה
לילי עוזיאל02/05/2011
נשמע לי שיש לכם התחלה לא פשוטה וכל הכבוד לך על מסירותך ועל ההתמודדות.
אכן לעיתים טכניקת הנקה לא נכונה יכולה לגרום לכך שתינוק לא יינק באופן יעיל, שאז למרות ההנקות הארוכות התינוק לא ייקבל מספיק חלב.
כדאי שיועצת הנקה תעזור לך להעריך האם ההנקה תקינה.
באיזה משקל שוחרר התינוק מבית החולים ומתי ומה משקלו כיום?
כמה פעולות מעיים (צואה) הוא עושה ביממה וכמה חיתולים עם שתן יש ביממה?
אלה מדדים שמאוד (!) חשוב לעקוב אחריהם כדי לוודא שהתינוק ישגשג ויהיה בריא ושמח.
כמובן שצריך גם לעקוב אחר הצהבת, על-פי הנחיית הרופא המטפל.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)